Australia: Rusia este responsabilă de doborârea în 2014 a zborul MH17

Guvernul australian a reiterat că, potrivit dreptului internaţional, „Rusia este responsabilă pentru doborârea” zborului MH17, care în urmă cu opt ani a fost lovit de o rachetă, în timp ce survola partea de est a Ucrainei, şi că va urma toate căile posibile „să-l vedem confirmat oficial”.

2190 afișări
Imaginea articolului Australia: Rusia este responsabilă de doborârea în 2014 a zborul MH17

Australia: Rusia este responsabilă de doborârea în 2014 a zborul MH17

„Gândurile noastre continuă să se îndrepte către cei care şi-au pierdut viaţa, familiile şi cei dragi”, a declarat viceprim-ministrul australian Richard Marles, cu ocazia celei de-a opta comemorări a tragediei

„Convingerile noastre se bazează pe dovezi solide prezentate de către echipa comună de anchetă”, a mai afirmat acesta.

MH17 se afla în drum spre Amsterdam. Avionul a decolat de la Kuala Lumpur pe 17 iulie 2014 când, în timp ce zbura deasupra unei zone controlate de rebeli din estul Ucrainei, susţinută de ruşi, a fost lovit de ceea ce diverse surse consideră a fi o rachetă de fabricaţie rusă. 

Moscova, în ciuda rezultatelor unei investigaţii internaţionale, continuă să nege orice implicare. Accidentul s-a soldat cu moartea a 298 de persoane, dintre care 38 australieni.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici