Autobuze electrice, testate în Bucureşti. Cum arată şi pe ce linii vor circula - FOTO

Un program de testare a câtorva autobuze electrice se va derula, începând de luni, în Capitală, pentru a se stabili dacă aceste autovehicule pot fi utilizate în condiţiile de trafic din Bucureşti, potrivit unui comunicat de presă al Regiei Autonome de Transport Bucureşti (RATB).

19933 afișări
Imaginea articolului Autobuze electrice, testate în Bucureşti. Cum arată şi pe ce linii vor circula - FOTO

Autobuze electrice, testate în Bucureşti. Cum arată şi pe ce linii vor circula (Imagine: www.sor.cz)

Astfel, luni, la ora 11:00, la autobaza Pipera din Şoseaua Pipera va fi lansat primul dintre autobuzele electrice incluse în acest program.

"Autobuzul SOR EBN 10.5 este fabricat de compania SOR Libchavy, unul dintre cei mai mari producători de autobuze, troleibuze şi autocare din Cehia. Dotat cu un motor asincron răcit cu lichid, Skoda Electric, instalaţie electrică Cegelec şi acumulatori Winston Battery/Lithium – ion, autobuzul SOR EBN 10.5 are o capacitate de 85 de locuri, un timp de încărcare a bateriilor de 7-8 ore şi o autonomie energetică de 250 de kilometri", conform comunicatului de presă al RATB.

Autobuzul va fi pus în circulaţie pe linia 104, pe traseul "Cora Pantelimon" – "Piaţa Operei" şi va fi testat timp de două săptămâni, "pentru a vedea modul cum se comportă în condiţiile de trafic din Capitală".

"În contextul economic actual, în care criza energetică se adânceşte tot mai mult, iar poluarea şi încălzirea globală devin prioritatea numărul unu pentru noi toţi, utilizarea vehiculelor cu tracţiune electrică poate reprezenta o soluţie viabilă la aceste probleme, motiv pentru care Primăria Municipiului Bucureşti a considerat oportună testarea unei noi soluţii de transport public în Capitală", precizează sursa citată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici