Autobuzele din Constanţa, dezinfectate pentru prevenirea îmbolnăvirii cu infecţii respiratorii | FOTO

Autobuzele din Constanţa au fost dezinfectate pentru evitarea îmbolnăvirii călătorilor. Operatorul transportului în comun din Constanţa a anunţat că astfel de dezinfecţii au loc periodic. Pentru a curăţa şi dezinfecta autobuzele, se folosesc substanţe pentru uz uman şi veterinar.

224 afișări
Imaginea articolului Autobuzele din Constanţa, dezinfectate pentru prevenirea îmbolnăvirii cu infecţii respiratorii | FOTO

Autobuzele din Constanţa, dezinfectate pentru prevenirea îmbolnăvirii cu infecţii respiratorii | FOTO

„Autobuzele sunt dezinfectate periodic cu un concentrat de suprafaţă, pentru uz uman şi veterinar, cu spectru larg de aplicare ce curăţă şi dezinfectează într-o singură etapă. Substanţa se aplică prin pulverizare şi are efect bactericid, fungicid şi virucid. După ce dezinfectantul a fost aplicat, uşile mijlocului de transport în comun se închid aproximativ jumătate de oră, timp în care substanţa acţionează asupra suprafeţelor”, a transmis Primăria Constanţa printr-un comunicat de presă.

Conducerea CT BUS a declarat că suplimentarea acţiunilor de dezinfecţie în autobuze a început din luna decembrie pentru a reduce riscul îmbolnăvirilor în rândul călătorilor.

Dezinfecţiile se fac noaptea, atunci când autobuzele ies din cursă. Primăria Constanţa a anunţat că acţiunile de dezinfecţie în mijloacele de transport în comun vor continua până la primăvară.

Măsurile luate de repreznetanţii transportului public vin după ce, la finalul anului trecut, în Constanţa au fost înregistrate peste 100 de cazuri de hepatita A, majoritatea pacienţilor fiind copii. În acest context, primarul Constanţei a declarat la mijlocul lunii noiembrie, în cadrul unei şedinţe de Consiliu Local, că încearcă să găsească soluţii pentru a îi putea da jos din autobuze pe călătorii care nu se spală.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici