Autointitulatul rege Cioabă, reacţie la Florea: Angajaţii romi să aibă tichet de relaţii conjugale

Autointitulatul rege internaţional al romilor, Dorin Cioabă, spune, în replică la declaraţiile primarului din Târgu-Mureş, că femeile rome ar trebui să se apropie de soţii lor doar dacă vin cu adeverinţe de venit. Mai mult, Guvernul să dea etniei „tichet de relaţii conjugale”, iar băncile credit.

2935 afișări
Imaginea articolului Autointitulatul rege Cioabă, reacţie la Florea: Angajaţii romi să aibă tichet de relaţii conjugale

Autointitulatul rege Cioabă, reacţie la Florea: Angajaţii romi să aibă tichet de relaţii conjugale

După declaraţiile primarului din Târgu Mureş referitoare la populaţia de etnie romă, autointitulatul rege al romilor, Dorin Cioabă, a scris, ironic, pe pagina de Facebook, că Guvernul ar trebui să emită o ordonanţă de urgenţă, prin care romii să primească, pe lângă tichete de masă, şi tichete de relaţii conjugale.

„După declaraţiile primarului Florea din Tg Mureş, femeile din comunitate nu se mai apropie de bărbaţii lor decât dacă aceştia au adeverinţă de la locul de muncă sau depozit în bancă, care să asigure un viitor pentru pruncul care se va naşte. În acest sens, ar trebui ca Guvernul să emită ordonanţă de urgenţă pentru ca în cel mai scurt timp să fie aprobată o lege. Cam ce ar trebui să cuprindă: Pe lângă Tichetul de masă, cel angajat să primească şi un Tichet de relaţii conjugale. Astfel primăriile şi instituţiile ar putea monitoriza acest flagel", scrie Cioabă.

Acesta spune că ar trebui aprobat un proiect „primul copil”, iar băncile să acorde credite cu dobândă scăzută.

„Să aprobe un proiect primul copil şi ultimul copil, iar băncile să acorde credite cu dobândă redusă. Femeile să depună un plan de creştere şi educaţie a copilului, iar acesta să fie aprobat de Primarul localităţii şi numai după aprobarea primarului şi cu adeverinţa de venit a soţului sau cu dosarul aprobat de la bancă, femeia să poată să rămână însărcinată", mai spune autointitulatul rege al romilor.

O ultimă dorinţă a lui Dorun Cioabă este ca „cei fără loc de muncă să primească gratuit anticoncepţionale".

Reacţia lui Dorin Ciobaă vine după ce primarul din Târgu Mure, Dorin Florea, a scris luni pe Facebook că populaţia trebuie conştientizată că responsabilitatea creşterii şi formării unui copil este uriaşă. El propune astfel introducerea unor anchete sociale obligatorii pentru cuplurile care vor să aibă copii.

Ulterior, Dorin Florea a venit cu explicaţii. El a afirmat pentru MEDIAFAX că propunerea vizând anchetele sociale în cazul femeilor din categorii defavorizate care nasc nu înseamnă rasism, ci responsabilitate, avertizând că România se confruntă cu o „bombă socială” care „va exploda”.

Dorin Florea este aşteptat pe 21 ianuarie la sediul CNCD pentru a fi audiat, a precizat, pentru MEDIAFAX, preşedintele CNCD, Csaba Asztalos. Edilul riscă o amendă cuprinsă între 2.000 şi 100.000 de lei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
cioaba,
romi,
florea

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici