Autoritatea de Management: 23 de spitale din cele 147 evaluate îndeplinesc condiţiile de acreditare la nivel internaţional

23 de spitale din cele 147 evaluate, până în prezent, îndeplinesc condiţiile de acreditare la nivel internaţional, anunţă Autoritatea Naţională de Management a Calităţii în Sănătate (ANMCS), precizând că 18 dintre acestea nu îndeplinesc condiţiile necesare.

484 afișări
Imaginea articolului Autoritatea de Management: 23 de spitale din cele 147 evaluate îndeplinesc condiţiile de acreditare la nivel internaţional

Autoritatea de Management: 23 de spitale din cele 147 evaluate îndeplinesc condiţiile de acreditare la nivel internaţional

“Numai 23 de spitale din cele 147 evaluate, până în prezent, în conformitate cu aceste standarde îndeplinesc condiţiile de acreditare. Un număr de 106 din cele 147 evaluate îndeplinesc numai parţial condiţiile de acreditare şi se află în supravegherea A.N.M.C.S. pentru 12 luni, perioadă în care organismele responsabile (Ministerul Sănătăţii, unităţile administrativ teritoriale, etc.) trebuie să se implice şi să le sprijine în scopul creşterii nivelului de conformitate”, se arată într-un comunicat trimis, luni, de Autoritatea Naţională de Management a Calităţii în Sănătate.

Sursa citată mai precizează că 18 dintre spitalele evaluate nu îndeplinesc condiţiile de acreditare. Dintre acestea, numai pentru 47 de spitale, procesul de acreditare a fost finalizat prin hotărârea Colegiului Director, iar situaţia acestora a fost publicată în Monitorul Oficial.

“Potrivit legii calitatea serviciilor de sănătate furnizate de către unităţile sanitare ar trebui verificată pe baza standardelor de acreditare de către structurile de control al calităţii serviciilor de sănătate din cadrul Ministerului Sănătăţii şi al direcţiilor de sănătate publică”, se mai arată în comunicat.

Până la această dată, în cadrul ANMCS nu s-a înregistrat, din partea Ministerului Sănătăţii sau vreunei alte structuri, nicio sesizare referitoare la neconformităţi care ar putea conduce la retragerea acreditării.

“Probabil că, în cadrul Ministerului Sănătăţii, cineva cu responsabilităţi în domeniu nu cunoaşte prevederile legii sau, deliberat, a decis nerespectarea acestora”, mai spune sursa citată.

Unităţile sanitare funcţionează în baza autorizaţiei sanitare de funcţionare eliberată de Direcţiile de Sănătate Publică şi nu în baza certificatului de acreditare. ANMCS a semnalat de mai multe ori deficienţele în eliberarea autorizaţiilor sanitare de funcţionare şi a solicitat îndreptarea acestora.

În prezent, spitalele funcţionează, în continuare, cu planuri de conformare la autorizaţiile sanitare de funcţionare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici