Termenul pentru alegerea furnizorului de energie electrică a fost extins

  • Îţi poţi alege furnizorul de energie şi oferta nouă de preţ până pe 30 iunie 2021
  • Dacă nu ai făcut o alegere încă, să ştii că plăteşti cu 27% mai mult la facturi
  • Furnizorul tău îţi va trimite lunar ofera nouă, conform ANRE
9033 afișări
Imaginea articolului Termenul pentru alegerea furnizorului de energie electrică a fost extins

Liberalizarea de pe piaţa energiei i-a luat pe mulţi pe nepregătite. Poate nu şi-au ales încă furnizorul de electricitate, fie pentru că nu au înţeles cum să o facă, fie pentru că nu au avut timp. Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei le dă şansa tuturor să facă alegerea până pe 30 iunie anul acesta.

„Informarea nu a venit atât de repede pe cât s-a deschis piaţa. Faptul că s-a prelungit termenul înseamnă un lucru bun pentru clienţi, care se pot informa. Pentru furnizori este prielnic din punct de vedere al competiţiei pentru că pot să îşi ajusteze preţurile”, spune Ionuţ Purica, expert în energie.

Dacă nu fac o alegere, oamenii pot plăti mai mult la facturi cu 14-26%. Piaţa concurenţială are avantaje. Nu doar că românii pot alege o ofertă, dar o pot şi negocia.

„Poţi să pui în contract o clauză în care dacă furnizorul te ţine mai mult de o zi fără energie electrică, îţi plăteşte nişte daune”, adaugă Ionuţ Purica.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici