Autoritatea Rutiera Română Argeş: Microbuzul implicat în accidentul din Ungaria are în mod normal 18 locuri

Microbuzul implicat în accidentul din Ungaria are în mod normal 18 locuri, fiind posibil ca proprietarul, în mod deliberat, să fi renunţat la câteva banchete pentru ca autovehiculul să fie încadrat la opt plus unu locuri, pentru a nu fi necesară licenţă de transport, potrivit şefului ARR Argeş.

921 afișări
Imaginea articolului Autoritatea Rutiera Română Argeş: Microbuzul implicat în accidentul din Ungaria are în mod normal 18 locuri

Autoritatea Rutiera Română Argeş: Microbuzul implicat în accidentul din Ungaria are în mod normal 18 locuri (Imagine: Hirado.hu)

"Această maşină implicată în accident nu este înregistrată la Autoritatea Rutiera Română (ARR), deci avea trecut în talon că poate transporta maxim opt persoane plus şoferul. E greu de spus ce s-a întâmplat în acest caz, fie maşina a fost supusă unui act de piraterie, în sensul că i s-au montat scaune suplimentare după ce a trecut prin RAR, fie este genul de maşină cu mai multe locuri şi cineva a renunţat deliberat la câteva banchete pentru a nu necesita obţinerea unei licenţe de transport. De regulă, Mercedesul Sprin­ter are 18 locuri şi nu este exclus ca proprietarul sau altcineva să fi declarat că transportă opt persoane şi că restul de locuri ar fi destinate bagajelor", a declarat şeful ARR Argeş, Georgiu Gingăraş.

Vezi şi Imagini de la accidentul în care au murit 14 români. Poliţia Argeş spune că microbuzul era de 9 locuri cu tot cu şofer

Vecinii proprietarului microbuzului spun că bărbatul pe numele căruia este înregistrată maşina face curse regulate în străinătate.

"Cu asta se ocupă, face curse în străinătate şi se duce destul de des. Merge împreună cu tatăl său şi cu un cumnat, cred că şi acum a fost la fel. Are două maşini cu care merge, microbuzul implicat în accident şi încă unul", a declarat un vecin.

Duminică noapte, paisprezece persoane, între care trei copii, au murit, după ce un microbuz românesc a fost lovit frontal de autotrenul condus de Ovidiu Munteanu, pe autostrada M43, în apropiere de Szeged.

Autotrenul, care transporta lemn din Arad către Germania, a derapat de pe banda sa de mers după o curbă, a rupt bara care desparte cele două sensuri de mers, s-a răsturnat şi a intrat în coliziune frontală cu microbuzul care venea din sens opus, declara pentru MTI purtătorul de cuvânt al poliţiei din Csongrad. Microbuzul, cu o capacitate de 15 persoane, efectua o cursă din Valencia (Spania) spre Bucureşti.

În urma accidentului şi-au pierdut viaţa trei copii, patru femei şi şapte bărbaţi, toate victimele fiind din microbuz. Majoritatea victimelor erau din judeţul Giurgiu.

De asemenea, la Spitalul din Szeged au fost transportaţi şoferul autocamionului, care este grav rănit, dar în stare stabilă, şi un bărbat din microbuz, care este în stare critică.

Microbuzul implicat în accident era condus de un bărbat în vârstă de 29 de ani din Piteşti. Acesta este, de altfel, şi proprietarul maşinii.

Poliţia din Csongrad a comunicat că şoferul tir-ului, în vârstă de 31 de ani, a fost plasat în stare de arest, deşi rămâne în spital, iar poliţia a început cercetarea penală a acestuia.

TIR-ul implicat în accident este deţinut de o firmă de transport din municipiul Arad, ai cărei patroni sunt un fost poliţist de frontieră condamnat pentru ucidere din culpă şi mama acestuia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici