Autorităţile din Arad vor să ia sub protecţie cinci fraţi, după ce doi dintre copii au ajuns la spital bătuţi de tată

Autorităţile din Arad solicită judecătorilor ordonanţă preşedinţială pentru luarea sub protecţie urgentă a cinci fraţi, cu vârste cuprinse între opt luni şi şapte ani, după ce doi dintre ei au ajuns la spital cu răni, fiind bătuţi de tatăl lor, care a fost arestat preventiv.

270 afișări
Imaginea articolului Autorităţile din Arad vor să ia sub protecţie cinci fraţi, după ce doi dintre copii au ajuns la spital bătuţi de tată

Autorităţile din Arad vor să ia sub protecţie cinci fraţi, după ce doi dintre copii au ajuns la spital bătuţi de tată (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Şeful Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Arad, Erika Stark, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că a fost depusă la instanţă, miercuri dimineaţă, o cerere de ordonanţă preşedinţială pentru luarea măsurii de protecţie în regim de urgenţă pentru cinci fraţi dintr-o familie din municipiul Arad, suspectându-se că aceştia nu sunt îngrijiţi de părinţi şi sunt bătuţi.

Potrivit sursei citate, fraţii au vârste cuprinse între opt luni şi şapte ani, iar doi dintre ei, de trei şi de şapte ani, au fost internaţi, sâmbătă, la Spitalul Cinic Judeţean de Urgenţă, după ce ar fi fost bătuţi de tată.

Ea a afirmat că se încearcă obţinerea protecţiei pentru toţi cei cinci fraţi, pentru că aceştia nu ar fi îngrijiţi, iar părinţii ar avea "un comportament agresiv" faţă de ei.

La rândul său, managerul Spitalului Cinic Judeţean de Urgenţă Arad, Adrian Wiener, a declarat că cei doi copii au ajuns la unitatea medicală cu traumatisme cranio-cerebrale, excoriaţii faciale şi echimoze faciale.

"S-a constatat că au fost agresaţi. Ambii copii au deficit staturo-ponderal, ceea ce subliniază deficitul nutriţional şi de îngrijire la domiciliu", a adăugat Wiener.

El a afirmat că acei doi copii au fost luaţi acasă de părinţi în cursul zilei de luni, starea lor nefiind gravă.

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, tatăl celor doi copii, Radu Iosif Porpona, în vârstă de 28 de ani, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, pentru violenţă în familie.

"Probatoriul administrat a relevat faptul că, în data de 24 octombrie 2015, ora 00.30, în timp ce se afla la domiciliul său, suspectul i-a agresat fizic pe fiii săi, minorii I.C.Y., în vârstă de şapte ani, respectiv P.C.I., în vârstă de trei ani, cărora le-a provocat leziuni traumatice constând în traumatism cranian, respectiv excoriaţii faciale şi echimoze faciale, astfel cum reiese din fişa de observaţie a minorilor care au fost internaţi la Spitalul Clinic Judeţean", se arată în comunicat.

Instanţa urmează să se pronunţe în câteva zile în cazul cererii depuse în acest caz, timp în care copiii se află la domiciliu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici