Autorităţile din Dolj caută pasagerii din avionul cu care a călătorit italianul infectat

Prefectul judeţului Dolj, Narcis Purcărescu, a anunţat, marţi seara, că autorităţile caută cei 44 de pasageri care au călătorit în avion cu italianul infectat cu virusul Covid-19.

1158 afișări
Imaginea articolului Autorităţile din Dolj caută pasagerii din avionul cu care a călătorit italianul infectat

Autorităţile din Dolj caută pasagerii din avionul cu care a călătorit italianul infectat

Potrivit prefectului judeţului Dolj, 44 de persoane au mers în aceeaşi aeronavă cu bărbatul de 71 de ani din Italia, atât pe drumul din Italia către România, cât şi la întoarcerea acestuia în Peninsulă.

Şi angajaţii aeroportului, ai firmei de de la care italianul şi-a închiriat o maşină, cât şi echipajul din avion sunt identificaţi pentru a fi testaţi.

„Noi facem demersuri către compania aeriană pentru identificarea, mai bine zis, CNP-urile cetăţenilor care au stat în preajma cetăţeanului italian. E vorba de 22 dus, 22 întors. Urmează să fie contactate toate cele 44 de persoane, plus stewardesele de către DSP şi să li se facă analizele şi procedura de rigoare. A intrat în contact cu doi reprezentanţi ai firmei de închirieri auto. Noi am încercat să luăm legătura telefonic cu soţia lui, dar nu a răspuns la telefon. Noi încercăm să vizionăm tot ce înseamnă înregistrări video”, a declarat Narcis Purcărescu, prefect de Dolj.

Italianul în vârstă de 71 de ani a fost diagnosticat cu cu virusul Covid-19 şi este internat la un spital din Rimini.

Cetăţeanul italian depistat pozitiv cu virusul Covid-19 a aterizat pe Aeroportul din Craiova după care a locuit câteva zile în judeţul Gorj, a anunţat şi Ministerul român al Afacerilor Externe (MAE) într-un comunicat remis MEDIAFAX.

Socrii italianului, care locuiesc în comunei Bâlteni, judeţul Gorj, şi la care acesta a fost în vizită, au fost, marţi seara, izolaţi la domiciliu, unde le-au fost recoltate probe pentru analize. Alte două persoane care au intrat în contact cu italianul s-au dus singure la spitalul din Târgu-Jiu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici