Autorităţile din Gorj, Vâlcea, Argeş, Olt, Teleorman şi Prahova primesc 50 de milioane de lei pentru inundaţii

Autorităţile din judeţele Gorj, Vâlcea, Argeş, Olt, Teleorman şi Prahova, zone afectate de inundaţiile recente, vor primi o sumă totală de 50 milioane lei, iar Ministerul Mediului va primi aceeaşi sumă, sub formă de credite de angajament, pentru amenajări hidrologice şi combaterea inundaţiilor.

157 afișări
Imaginea articolului Autorităţile din Gorj, Vâlcea, Argeş, Olt, Teleorman şi Prahova primesc 50 de milioane de lei pentru inundaţii

Autorităţile din Gorj, Vâlcea, Argeş, Olt, Teleorman şi Prahova primesc 50 de milioane de lei pentru inundaţii (Imagine: Gelu Ionescu/Mediafax Foto)

Alocarea fondurilor a fost decisă în şedinţa de joi a Guvernului.

Premierul Victor Ponta a precizat că suma de 50 milioane lei pentru cele şase judeţe va fi alocată imediat după aprobarea rectificării în şedinţa de Guvern, aprobare programată tot pentru joi, iar ulterior vor fi alocate fonduri şi pentru judeţele Caraş-Severin şi Timiş.

Ponta a precizat că, la rectificare, Ministerul Mediului va primi 50 milioane de lei sub formă de credite angajamente pentru amenjări hidrologice, proiectul de rectificare prevăzând iniţial o reducere a fondurilor ministerului cu 25 milioane lei.

"La ministerul Mediului, care urma să piardă 25 milioane lei, primiţi 50 milioane credite de angajament pentru lucrări de data asta clar ţintite pe zona de amenajări şi de combatere a inundaţiilor şi, dacă e nevoie de mai mult, punem din nou în continuare în aşa fel încât să ne apucăm de anul acesta de lucrurile care sunt cele mai urgente (...) Pentru Ministerul Mediului am luat 25 şi am dat 50, deci e bine, nu e suficient, dar e mai bine decât să tăiem", a spus Ponta.

El a adăugat că de la rezervele de stat au fost scoase materiale, alimente şi pături pentru persoanele afectate de inundaţii care se pot întoarce la casele lor, iar imediat după încetarea ploilor se va trece la repararea durmurilor, podurilor şi podeţelor distruse.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici