Autorităţile, în ALERTĂ: 10 mistreţi, găsiţi morţi pe un câmp din Dolj. Zeci de porci cu pestă, ucişi

Autorităţile din Dolj sunt în alertă, după ce 10 mistreţi au fost găsiţi morţi pe un câmp din judeţ. În alte trei localităţi de pe malul Dunării a fost confirmat, joi, virusul pestei porcine, zeci de animale fiind ucise, transmite corespondentul MEDIAFAX.

2888 afișări
Imaginea articolului Autorităţile, în ALERTĂ: 10 mistreţi, găsiţi morţi pe un câmp din Dolj. Zeci de porci cu pestă, ucişi

Autorităţile, în ALERTĂ: 10 mistreţi, găsiţi morţi pe un câmp din Dolj. Zeci de porci cu pestă, ucişi

Virusul pestei porcine a fost confirmat, joi, în localităţile Gighera, Nedeia şi Ostroveni, de pe malul Dunării, din judeţul Dolj, potrivit reprezentanţilor DSVSA, medicii veterinari trecând deja la sacrificarea animalelor.

„S-a confirmat pesta porcină africană în Gighera, Nedeia şi Ostroveni. Am ucis deja patru porci în Ostroveni, cinci în Gighera şi 28 în Nedeia, toţi din gospodării. Se monitorizează totul, cu atenţie, şi unde este cazul se intervine pentru a preveni răspândirea virusului", a spus Costică Retea, purtătorul de cuvânt al DSVSA Dolj.

În cele trei localităţi sunt aproximativ 1.000 de porci.

Potrivit reprezentantului DSVSA Dolj există o suspiciune de pestă porcină şi la un fond de vânătoare din Gighera, după ce au fost găsiţi 10 porci mistreţi morţi pe câmp, însă în acest caz este aşteptat rezultatul analizelor.

Primul focar de pestă porcină din acest an în Dolj a fost identificat în urmă cu două săptămâni în comuna Teasc.

Taguri:
porc,
pestă,
dolj

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici