Autorităţile, pregătite pentru venirea zăpezii: Comandamentul Central de Iarnă va funcţiona de la 1 noiembrie

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Anca Boagiu, a semnat vineri ordinul privind funcţionarea Comandamentului Central de Iarnă pentru perioada 1 noiembrie 2011-31 martie 2012, care trebuie să asigure desfăşurarea normală a activităţii de transport în sezonul rece.

554 afișări
Imaginea articolului Autorităţile, pregătite pentru venirea zăpezii: Comandamentul Central de Iarnă va funcţiona de la 1 noiembrie

Autorităţile, pregătite pentru venirea zăpezii: Comandamentul Central de Iarnă va funcţiona de la 1 noiembrie (Imagine: Silviu Matei/Arhiva Mediafax Foto)

Din componenţa Comandamentului Central de Iarnă fac parte Comandamentele operaţionale ale Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), CFR SA, Autorităţii Navale Române, Autorităţii Aeronautice Civile Române (AACR) şi ale Autorităţii Rutiere Române (ARR).

"Rolul comandamentelor operaţionale este acela de a prezenta Comandamentului Central de Iarnă programe propii de măsuri privind asigurarea desfăşurării normale a activităţilor în perioada de iarnă şi, alături de dispecerate, să centralizeze şi să transmită zilnic către Secretariatul Comandamentului de Iarnă datele primite de la unităţile din sector, după orarul stabilit şi ori de câte ori situaţia o va impune", se arată într-un comunicat al Ministerului Transporturilor.

Secretariatul Comandamentului Central de Iarnă va funcţiona în cadrul CNADNR şi va avea atribuţii care constau în organizarea unui sistem operativ de informare între comandamentul central de Iarnă şi cele operaţionale, prin care vor fi centralizate şi datele privind blocarea drumurilor naţionale, a căilor ferate, staţiilor de cale ferată, aeroporturilor, porturilor, căilor şi canalelor navigabile, precum şi alte situaţii deosebite şi măsurile necesare pentru desfăşurarea normală a circulaţiei şi a navigaţiei.

În baza datelor primite din teritriu, Comandamentul Central de Iarnă va prezenta MTI de trei ori pe zi, sau de câte ori situaţia o va impune, un raport al situaţiei privind condiţiile de circulaţie, modul cum se desfăşoară activitatea pe calea ferată, în staţiile de cale ferată, porturi, aeroporturi şi drumuri naţionale, precum şi măsurile luate.

Totodata, comandamentul şi dispeceratele vor ţine permanent legătura, după caz, cu dispeceratul Poliţiei Rutiere şi dispeceratele judeţene ale Poliţiei Rutiere.

În cazul în care condiţiile meteo nefavorabile o vor cere, intervalul de funcţionare al Comandamentului Central de Iarnă se poate prelungi peste termenul stabilit iniţial stabilit la 31 martie 2012.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici