Autorităţile şi reprezentanţii institutului Marius Nasta au oferit declaraţii contradictorii despre incidentul de la unitatea ATI

  • Şeful IGSU, Raed Arafat a declarat, duminică seara că nu are informaţii potrivit cărora ar fi existat un incendiu la unitatea mobilă de la Institutul Marius Nasta.
  • De asemenea, Arafat a vorbit despre cinci pacienţi intubaţi, ambele informaţii fiind contrazise de conducerea institutului.
  • Duminică seara, la Unitatea mobila ATI din cadrul Institului au fost semnalate degajări de fum. Fumul a fost văzut în jurul orei 22.30 şi au fost alertate autorităţile pentru risc de incendiu.
  • Unitatea mobilă a fost adusă la Marius Nasta în luna octombrie, iar săptămâna trecută a fost închisă pentru verificări.
2261 afișări
Imaginea articolului Autorităţile şi reprezentanţii institutului Marius Nasta au oferit declaraţii contradictorii despre incidentul de la unitatea ATI

Sursa foto: Mediafaxfoto

Şeful DSU, Raed Arafat, a spus că, din primele informaţii, nu a fost vorba despre un incendiu. El a vorbit despre cinci pacienţi intubaţi şi doi pe ventilaţie non invazivă.

„Nu a fost foc, nu a fost fum în interiorul tirului. Acestea sunt informaţiile pe care le avem în acest moment. Se vor evacua pacienţii de acolo, trebuie să verificăm tirul în mod liniştit, mâine la lumina zilei, pentru a vedea dacă este o problemă.

Pacienţii din tir sunt cinci intubaţi, doi pe ventilaţie. Personalul medical este ok, nu este nicio problemă. Informaţiile sunt preliminare, colegii de la ISU vă vor da informaţiile exacte despre ce s-a întâmplat acolo.

Dacă a fost găsit că a fost un scurtcircuit, o să zică. Aşteptăm să iasă ei şi să spună ce s-a întâmplat acolo. Secţia mobilă a fost verificată, aceste tiruri sunt noi. Vă spun încă o dată, din informaţiile pe care le am, nu a fost foc în tir”, a declarat şeful DSU, Raed Arafat, duminică seara, la Digi 24.

Conducerea institutului Marius Nasta a vorbit însă despre o flacără şi fum care au apărut la ventilatorul de pe unitatea mobilă.

De asemenea, nu este vorba despre pacienţi intubaţi, aşa cum s-a crezut iniţial, ci despre pacienţi cu forme severe ale bolii ventilaţi non invaziv. Cei şapte au fost mutaţi în spital şi nu există persoane rănite.

Unitatea mobilă a fost adusă la Marius Nasta în luna octombrie, iar săptămâna trecută a fost închisă pentru verificări.

Un număr mare de echipaje de salvare au fost mobilizate, duminică seara, la Institutul Marius Nasta, după o alertă de incendiu. Au fost semnalate degajări de fum la Unitatea mobila din cadrul Institului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici