Autorul ameninţării cu bombă la bordul aeronavei de la Timişoara a fost identificat

Un constănţean în vârstă de 49 de ani este persoana care a anunţat plasarea unei bombe la bordul aeronavei de la Timişoara, procurorii DIICOT identificându-l şi ridicându-l de la domiciliu, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse oficiale.

32 afișări
Imaginea articolului Autorul ameninţării cu bombă la bordul aeronavei de la Timişoara a fost identificat

Autorul ameninţării cu bombă la bordul aeronavei de la Timişoara a fost identificat (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

Constănţeanul va fi adus la structura centrală a DIICOT pentru audiere.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism au demarat investigaţii cu privire la alarma cu bombă la bordul unei aeronave care a decolat de la Timişoara miercuri dimineaţa şi care a fost întoarsă din cursă, a declarat procurorul şef Codruţ Olaru.

Şeful DIICOT, Codruţ Olaru, a confirmat, pentru MEDIAFAX, că procurorii au declanşat cercetări cu privire la cazul înregistrat la Timişoara, respectiv identificarea persoanei care a lansat alarma cu bombă, producând panică.

Olaru a refuzat să dea alte detalii cu ancheta în acest caz.

"În legătură cu evenimentul produs pe aeroportul Timişoara «Traian Vuia», în dimineaţa zilei de 17 martie 2010, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism au deschis o anchetă pentru identificarea şi tragerea la răspundere penală a persoanelor care au procedat la alarmarea autorităţilor cu referire la amplasarea unei bombe la bordul unei aeronave. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor prevăzute de Legea 535/2004 privind prevenirea şi combaterea terorismului", se arată într-u comunicat al DIICOT, remis agenţiei MEDIAFAX.

Potrivit Legii 535/2004 privind privind prevenirea şi combaterea terorismului, terorismul reprezintă ansamblul de acţiuni şi/sau ameninţări care prezintă pericol public şi afectează securitatea naţională, având următoarele caracteristici: vizează factori umani şi/sau factori materiali din cadrul autorităţilor şi instituţiilor publice, populaţiei civile sau al oricărui alt segment aparţinând acestora; produc stări cu un puternic impact psihologic asupra populaţiei.

Un avion al companiei Carpatair ce a decolat, miercuri dimineaţă, de la Bucureşti şi a aterizat la Timişoara a fost verificat, existând suspiciunea plasării unei bombe la bord, însă reprezentanţii companiei au negat că ar exista o ameninţare, nefiind informaţi şi puşi în situaţia de a lua măsuri.

Surse oficiale au cofirmat pentru MEDIAFAX că a fost o alarmă falsă cu bombă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici