Autorul jafului din 25 februarie, de la o casă de schimb valutar din Bumbeşti-Jiu, a fost prins/ Bărbatul fusese eliberat în 2018 dintr-o închisoare din Franţa

Autorul jafului din 25 februarie, de la o casă de schimb valutar din Bumbeşti-Jiu, a fost prins miercuri dimineaţa. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 41 de ani, din oraşul Petroşani, judeţul Hunedoara. Acesta se află la audieri, fiind acuzat de tâlhărie calificată, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1915 afișări
Imaginea articolului Autorul jafului din 25 februarie, de la o casă de schimb valutar din Bumbeşti-Jiu, a fost prins/ Bărbatul fusese eliberat în 2018 dintr-o închisoare din Franţa

Autorul jafului din 25 februarie, de la o casă de schimb valutar din Bumbeşti-Jiu, a fost prins

UPDATE - 13.10: Suspectul în cazul jafului din 25 februarie de la o casă de schimb valutar din Bumbeşti-Jiu, un bărbat în vârstă de 41 de ani, din oraşul Petroşani, judeţul Hunedoara, a fost eliberat anul trecut dintr-o închisoare din Franţa. Acesta fusese condamnat pentru mai multe furturi.

Principalul suspect al tâlhăriei de la casa de schimb valutar din Bumbeşti-Jiu, care a reuşit să fure, pe 25 februarie, aproximativ 7.000 de euro din seif, a fost ridicat, miercuri dimineaţa, din locuinţa sa din Petroşani, fiind condus la sediul IPJ Gorj, pentru audieri.

Anchetatorii au făcut o percheziţie şi la domiciliul iubitei sale, din judeţul Hunedoara.

Dus la audieri, suspectul a spus: „Nu am luat niciun ban”.

Prejudiciul nu a fost recuperat în totalitate.

Surse judiciare au declarat, corespondentului MEDIAFAX, că bărbatul de 41 de ani are antecedente penale, fiind eliberat din închisoare în vara anului trecut, din Franţa.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Gorj, Miruna Prejbeanu, din cercetări a reieşit că, imediat după jaf, bărbatul şi-a abandonat hainele în zona Defileului Jiului, în apropiere de Petroşani, iar o parte din suma de bani în valută furată a fost schimbată la casele de schimb valutar din Petroşani şi Petrila.

Pe 25 februarie, bărbatul avea o glugă pe cap şi, prin ameninţare cu un pistol, ar fi deposedat casiera casei de schimb valutar de bani. 


ŞTIREA INŢIALĂ:

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Gorj, Miruna Prejbeanu, bărbatul de 41 de ani a fost găsit la locuinţa sa, din Petroşani, miercuri dimineaţa, fiind efectuată o percheziţie.

„Poliţişti din cadrul IPJ Gorj, Serviciul de Investigaţii Criminale, au continuat cercetările în cauza penală privind jaful armat comis de către o persoană necunoscută în ziua de 25 februarie 2019 la o casă de schimb valutar de pe raza oraşului Bumbeşti-Jiu, judeţul Gorj, ocazie cu care au fost puse în executare doua mandate de percheziţie domiciliară pe raza judeţului Hunedoara, la locuinţa unui bărbat de 41 ani, din municipiul Petroşani şi cea a concubinei sale, din oraşul Petrila”, a declarat, corespondentul MEDIAFAX, Miruna Prejbeanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

Potrivit acesteia, la locaţia din Petroşani a fost identificat bărbatul bănuit de tâlharie, din cercetări reieşind că, imediat după comiterea infracţiunii, acesta a abandonat hainele în zona Defileului Jiului, în apropiere de Petroşani, iar o parte din suma de bani în valută sustrasă a fost schimbată la casele de schimb valutar din Petroşani şi Petrila.

Pe 25 februarie, bărbatul avea o glugă pe cap şi, prin ameninţare cu un pistol, ar fi deposedat casiera casei de schimb valutar de bani. Acesta ar fi reuşit să fure aproximativ 7.000 de euro.

Bărbatul nu ar fi sustras toată suma de bani aflată în casa de schimb valutar.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici