Avarie la o conductă din judeţul Sibiu. 15.000 de oameni au rămas fără apă

Aproximativ 15.000 de persoane din 11 localităţi din judeţul Sibiu nu au apă potabilă, duminică, după ce o conductă veche s-a spart, transmite corespondentul MEDIAFAX.

426 afișări
Imaginea articolului Avarie la o conductă din judeţul Sibiu. 15.000 de oameni au rămas fără apă

Foto: Pixabay

Potrivit purtătorului de cuvânt al societăţii Apă Canal Sibiu, Thomas Roth, furnizarea apei potabile a fost întreruptă după ce ”un segment vechi de conductă a cedat", fiind afectaţi de această avarie aproximativ 15.000 de abonaţi.

"11 localităţi sunt afectate, se intervine pentru remedierea defectului. În cursul acestei dimineţi, la aproximativ 12 ore de la încheierea lucrărilor pe conducta de transport DN 600 din zona Zăvoi - Asachi, un segment vechi de conductă a cedat, Apă Canal Sibiu SA fiind nevoită să sisteze furnizarea şi să intervină de urgenţă pentru remedierea avariei. Pe durata lucrărilor vor avea loc scăderi considerabile ale presiunii până la întreruperea totală a furnizării, funcţie de consumul din reţea, pentru abonaţii din zona Industrială Vest, zona Ogorului – Frunzei, strada Aviaţiei, parţial, Şoseaua Alba Iulia, între strada Turda şi strada Salzburg, precum şi din localităţile Cristian, Şura Mică, Ocna Sibiului, Mândra, Loamneş, Haşag, Păuca, Presaca, Bogatu Român şi Broşteni. Avariile produse pe conducta de transport din această zonă sunt cauzate de vechimea reţelei", a declarat, pentru MEDIAFAX, Thomas Roth, purtătorul de cuvânt al Apă Canal Sibiu.

Reprezentanţii societăţii au mai declarat că în planul de investiţii prevăzut pentru acest an este prevazută o amplă lucrare de înlocuire a acestei conducte, proiectul fiind în faza de licitaţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici