Avarie majoră cauzată de ruperea unei conducte în Cluj / ZECI de mii de locuitori fără apă

O avarie majoră cauzată de ruperea unei conducte în urma ieşirii din matcă a râului Someş în judeţul Cluj a dus, vineri, la întreruperea furnizării apei în mai multe localităţi în zona Dej-Gherla, fiind afectaţi peste 55.000 de locuitori, transmite corespondentul MEDIAFAX.

583 afișări
Imaginea articolului Avarie majoră cauzată de ruperea unei conducte în Cluj / ZECI de mii de locuitori fără apă

Avarie majoră cauzată de ruperea unei conducte în Cluj / ZECI de mii de locuitori fără apă

Reprezentanţii Companiei de Apă Someş au declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX, că se estimează că întreruperea apei va dura până luni la amiază.

„Se înregistrează o avarie majoră pe aducţiunea Cluj-Gherla dincolo de localitatea Fundătura în urma ieşirii din matcă, vineri, a râului Someş, care a crescut mult, a spălat malul şi l-a săpat, astfel că a rupt conducta de apă. În urma acestei avarii, se întrerupe, de vineri după amiază furnizarea apei, estimativ, până luni la ora 13 în toate localităţile rurale din aval de Fundătura - Gherla, Dej şi localităţile arondate”, au spus sursele citate.

Sunt afectaţi de avarie peste 55.000 de locuitori din localităţile din zona unde s-a produs ruperea conductei.

Angajaţii Companiei de Apă Someş lucrează pentru remedierea avariei.

Reprezentanţii ISU Cluj au declarat la rândul lor că dacă situaţia o va impune, instituţia va asigura transportul unor cisterne cu apă în localităţile afectate. De asemenea, şi Compania de Apă Someş va asigura apă potabilă pentru populaţie.

Prefectul judeţului Cluj, Ioan Aurel Cherecheş, s-a deplasat în zona Dej-Gherla pentru a analiza situaţia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici