Averea şefului Poliţiei Rutiere Olt, controlată după ce aproape 95.000 de lei nu pot fi justificaţi

Averea comisarului Ilie Roşu, şeful Serviciului de Poliţie Rutieră Olt, este controlată după ce, potrivit ANI, acesta nu poate justifica aproape 95.000 de lei, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1280 afișări
Imaginea articolului Averea şefului Poliţiei Rutiere Olt, controlată după ce aproape 95.000 de lei nu pot fi justificaţi

Averea şefului Poliţiei Rutiere Olt, controlată după ce aproape 95.000 de lei nu pot fi justificaţi (Imagine: Octav Ganea/ Arhiva Mediafax Foto)

Agenţia Naţională de Integritate, Agenţia Naţională de Integritate a constatat, potrivit unui comunicat, existenţa unei diferenţe nejustificate, în cuantum de 93.120,44 lei, între averea dobândită şi veniturile realizate în perioada 24 august 2002 - 13 octombrie 2005 de către comisarul Ilie Roşu.

"Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Craiova, în vederea începerii acţiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite şi veniturile realizate în perioada 24 august 2002 - 13 octombrie 2005, de către Roşu Ilie”, se arată în comunicatul citat.

Până la ora transmiterii acestei ştiri, comisarul Ilie Roşu nu a putut fi contactat pentru un punct de vedere.

Potrivit Legii privind integritatea în exercitarea funcţiilor şi demnităţilor publice, pentru modificarea şi completarea Legii 144/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale de Integritate, precum şi pentru modificarea şi completarea altor acte normative, cei citaţi în faţa comisiei de cercetare vor fi ascultaţi pe rând şi vor prezenta dovezile care au stat la baza raportului de evaluare.

Persoana a cărei avere este supusă controlului va putea prezenta în faţa comisiei de cercetare probe în apărare sau va putea solicita administrarea acestora de către comisia de cercetare şi, totodată, poate depune o declaraţie în care va arăta veniturile realizate şi modul de dobândire a averii.

Comisia de cercetare hotărăşte cu majoritate de voturi, în cel mult trei luni de la data sesizării, pronunţând o ordonanţă motivată. Comisia poate dispune chiar şi suspendarea controlului şi trimiterea cauzei parchetului competent, dacă în legătură cu bunurile a căror provenienţă este nejustificată rezultă săvârşirea unei infracţiuni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici