Avertisment MAE privind preavizul de grevă al controlorilor aerieni din Franţa, pentru 8 şi 9 aprilie

Ministerul de Externe îi informează pe români care doresc să se deplaseze în Franţa sau să tranziteze teritoriul acestei ţări că a fost depus un preaviz de grevă, pentru 8 şi 9 aprilie, de către mai multe sindicate ale controlorilor aerieni francezi, potrivit unui comunicat MAE remis MEDIAFAX.

304 afișări
Imaginea articolului Avertisment MAE privind preavizul de grevă al controlorilor aerieni din Franţa, pentru 8 şi 9 aprilie

Avertisment MAE privind preavizul de grevă al controlorilor aerieni din Franţa, pentru 8 şi 9 aprilie (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

Ministerul Afacerilor Externe îi informează pe cetăţenii români, care doresc să tranziteze sau să se deplaseze pe teritoriul Republicii Franceze, cu privire la faptul că a fost depus un preaviz de grevă, lansat de mai multe sindicate ale controlorilor aerieni din Franţa, pentru zilele de 8 şi 9 aprilie.

Mişcarea poate afecta până la 40% din zborurile operate de pe întreg teritoriul francez.

Direcţia Generală a Aviaţiei Civile din Franţa a solicitat companiilor aeriene să anuleze 40% din zborurile prevăzute pentru data de 8 aprilie, cu posibilitatea de prelungire şi pentru data de 9 aprilie.

În vederea evitării situaţiilor neplăcute, MAE îi sfătuieşte pe cetăţenii români care au programate zboruri către sau dinspre Franţa în această perioadă să contacteze, în prealabil, tour-operatorul şi/sau compania aeriană pentru reconfirmarea orarului de zbor şi să consulte înainte de efectuarea călătoriei site-ul www.mae.ro, pentru a obţine informaţii actualizate.

Totodată, Ministerul Afacerilor Externe reiterează cetăţenilor români recomandările de a consulta informaţiile furnizate prin intermediul aplicaţiei "Călătoreşte în siguranţă" - care poate fi descărcată pe orice telefon mobil de tip smartphone, şi serviciului de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare "Un SMS îţi poate salva viaţa!".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici