Avertisment pentru şoferi, pe vreme caniculară

  • Centrul Infotrafic din Poliţia Română avertizează că temperaturile crescute din această perioadă influenţează traficul rutier.
  • Poliţiştii fac recomandări pentru şoferi, în condiţiile în care ANM a anunţat că disconfortul termic va fi accentuat.
  • Maximele vor ajunge chiar şi la 40 de grade Celsius.
440 afișări
Imaginea articolului Avertisment pentru şoferi, pe vreme caniculară

Avertisment pentru şoferi, pe vreme caniculară

Poliţiştii le recomandă şoferilor să folosească sistemele de climatizare, să se asigure că presiunea din pneuri este cea recomandată pentru sezonul cald şi să evite pe cât posibil călătoriile în jurul prânzului, în special persoanele în vârstă.

De asemenea, şoferii sunt sfătuiţi să nu conducă dacă sunt obosiţi. Oboseala este considerată de către specialişti una dintre cauzele generatoare ale multor tragedii ce se întâmplă, de regulă, pe drumurile publice, mai ales la sfârşit de săptămână. Totodată, şoferii nu trebuie să conducă după ce au consumat băuturi alcoolice şi să nu vorbească la telefon în timpul mersului, fără a folosi dispozitivele speciale „maini libere”.

„Temperatura ridicată din hibitaclul maşinii va accentua starea de oboseală ce se manifestă la început prin întârzierea reacţiilor, dificultate în concentrare, căscatul repetat, clipirea foarte deasă şi se termină cu adormirea la volan”, au transmis poliţiştii.

De asemenea, conform poliţiştilor, trebuie tratate cu toată atenţia reflexiile date de razele solare foarte puternice, din parbriz ori pe asfalt, reflexii ce pot crea dificultăţi neaşteptate celui de la volan, oferindu-i surprize neplăcute.

„Recomandăm persoanelor cu probleme cardiace sau de altă natură medicală menite a împiedica conducerea autovehiculelor în condiţii de siguranţă să evite pe cât posibil deplasarea cu autovehiculul în perioadele de timp caniculare, iar dacă este imperios necesar să aibă un însoţitor în autovehicul. Solicităm conducătorilor de autovehicule să circule cu atenţie, calm şi să dea dovadă de respect în trafic, deoarece un comportament agresiv va spori major riscul de a fi implicat într-un eveniment rutier cu urmări nedorite”, au mai recomandat reprezentanţii Centrului Infotrafic.

CITEŞTE AICI: Alertă METEO. Primul Cod roşu de caniculă din această vară. Temperaturile vor ajunge la 41 de grade Celsius

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici