Avertisment. Poluarea de pe râul Băiţa a ajuns în Someş şi se află la graniţa cu Ungaria (VIDEO)

  • Administraţia Naţională Apele Române a anunţat joi că poluarea cu ape de mină, produsă pe rîul Băiţa, judeţul Maramureş, a ajuns în Someş, iar unda de poluare este la graniţa cu Ungaria.
  • Potrivit Apelor Române, autorităţile din Ungaria au fost anunţate şi se află în alertă, la fel ca şi cele din România.
1369 afișări
Imaginea articolului Avertisment. Poluarea de pe râul Băiţa a ajuns în Someş şi se află la graniţa cu Ungaria (VIDEO)

Apele Române: Poluarea de pe râul Băiţa a ajuns în Someş şi se află la graniţa cu Ungaria

Specialiştii susţin că nu a fost semnalată mortalitate piscicolă şi că rezultatele analizelor făcute probelor de apă arată depăşiri ale valorilor normale la metale (fier, mangan, cupru, zinc).

„Inspecţia Bazinală de Apă s-a deplasat la faţa locului şi a trasat prin procesul verbal de constatare trei măsuri obligatorii şi imediate pentru poluator: să ia toate măsurile pentru diminuarea şi eliminarea poluării, să depolueze şi să igienizeze de urgenţă malurile şi albia majoră a cursului de apă Băiţa şi să monitorizeze calitatea apelor de mină care ajung în cursul de apă”, au mai transmis reprezentanţii Apelor Române.

Totodată, aceştia susţin că în perioada următoare vor comunica poluatorului tipul de sancţiuni pe care le va suporta, conform prevederilor legale.

O cantitate însemnată de apă acumulată din precipitaţiile înregistrate în judeţul Maramureş în ultimele luni a ajuns din perimetrul minier Nistru prin galeria minieră Câmpurele în râul Băiţa, a anunţat miercuri Administraţia Naţională Apele Române pe pagina de Facebook a instituţiei.

Miercuri dimineaţa, specialiştii Sistemului de Gospodărire a Apelor Maramureş au prelevat probe de apă care au fost trimise pentru analize la Laboratorul de Calitate a Apei.


Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici