Avertismentul epidemiologilor români. Cel mai negru scenariu cu care ne putem confrunta: Am făcut şi proiecţia pentru 2.629 cazuri pe zi

  • Medicii epidemiologici au tras un puternic semnal de alarmă şi ne avertizează să ne pregătim pentru ce e mai rău.
  • Emilian Popivici a mers chiar mai departe şi a prezentat şi cel mai negru scenariu posibil: 2.629 cazuri pe zi.
1925 afișări
Imaginea articolului Avertismentul epidemiologilor români. Cel mai negru scenariu cu care ne putem confrunta: Am făcut şi proiecţia pentru 2.629 cazuri pe zi
Numărul cazurilor noi a crescut spectaculos în ultima perioadă. Dacă ieri am înregistrat 777 de noi cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus, astăzi raportul oficial a prezentat 799 de cazuri.
 
Medicii epidemiologici au tras un puternic semnal de alarmă şi ne avertizează să ne pregătim pentru ce e mai rău.
 
Emilian Popovici, vicepreşedintele Societăţii Române de Epidemiologie, a realizat o proiecţie pe baza datelor de până acum şi ţinând cont de rata de 1,1 de reproducere a infecţiilor şi spune ca am putea avea chiar 1.800 de noi cazuri pe zi. 
 
Emilian Popivici a mers chiar mai departe şi a prezentat şi cel mai negru scenariu posibil: 2.629 cazuri pe zi.
 
”Atunci am vorbit doar de proiecţia pentru un număr bazal de reproducere de 1,1 care era pentru 14 august de 836 cazuri. Am făcut şi proiecţia pentru 1,2 număr bazal de reproducere care poate duce la 2.629 cazuri noi de infecţie pe zi. O trecere de la 1,1 la 1,2 înseamnă foarte mult. Nu suntem, din fericire la 1,2, nu e de dorit să ajungem acolo. La un număr bazal de reproducere de 1,1 cu corespondenţa de 836 cazuri noi vom avea 561 cazuri în terapie intensivă. La 1,2 în ATI ar fi 1.428 cazuri, secţiile ATI ar putea avea o problemă. S-ar putea să ne îndreptăm spre o cifră între cele două, din cauza contextului epidemiologic şi clinic cu care ne confruntăm.
 
Dacă acum, în vară, avem probleme, să ne întrebăm ce va fi în noiembrie când vremea se va răci. Lucrurile trebuie ţinute sub control, să fim pregătiţi pentru sezonul rece când ne vom confrunta şi cu gripa şi cu Covid în acelaşi timp, nu ca în martie când au fost una după alta”, a declarat Emilian Popovici la Digi24.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici