Avertizare COD GALBEN de polei şi ceaţă în cinci judeţe din ţară

Meteorologii au avertizat că în judeţele Suceava, Neamţ şi Bacău este polei, iar pe drumurile naţionale şi judeţene din Galaţi şi Vrancea este ceaţă, care reduce vizibilitatea sub 200 de metri.

1013 afișări
Imaginea articolului Avertizare COD GALBEN de polei şi ceaţă în cinci judeţe din ţară

Avertizare COD GALBEN de polei şi ceaţă în cinci judeţe din ţară (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Avertizarea nowcasting cod galben de polei şi ceaţă emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie pentru cele cinci judeţe este valabilă până la ora 11.00.

De asemenea, în judeţul Olt, inclusiv în municipiul Slatina, vor fi intensificări ale vântului ce pot depăşi la rafală 60 - 65 de kilometri pe oră. Avertizarea nowcasting de vânt puternic este valabilă până la ora 13.00.

Avertizarea cod galben de ninsori şi viscol emisă pentru Moldova, Banat, Crişana, Maramureş, Transilvania, nordul Olteniei şi al Munteniei a intrat în vigoare vineri dimineaţă.

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, vineri, între orele 06.00 şi 18.00, va ninge în judeţele Suceava, Neamţ, Botoşani, Bacău, iar în judeţele Iaşi, Vaslui şi Vrancea vor fi precipitaţii mixte, favorizând depuneri de polei.

În cea mai mare parte a zonei montane va ninge abundent, iar vântul va sufla tare, în special pe creste, viscolind şi spulberând zăpada.

În Banat, Oltenia, Muntenia şi Dobrogea va ploua, iar cantităţile de apă vor depăşi pe arii restrânse 20 de litri pe metru pătrat. Vântul va avea intensificări locale, temporare, cu viteze mai mari în sud şi sud-est, unde rafalele vor depăşi 50 de kilometri pe oră.

Avertizarea cod galben emisă pentru vineri este valabilă în judeţele Suceava, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Bacău, Vaslui, Vrancea, Harghita, Covasna, Braşov, Prahova, Buzău, Dâmboviţa, Argeş, Vâlcea, Sibiu, Hunedoara, Gorj, Mehedinţi şi Caraş-Severin.

Totodată, meteorologii au avertizat că în noaptea de vineri spre sâmbătă şi în prima parte a zilei de sâmbătă va ninge în Moldova, Banat, Crişana, Maramureş, Transilvania, în nordul Olteniei şi al Munteniei.

Vântul va continua să sufle tare la munte, cu viteze de peste 90 de kilometri pe oră, şi va avea intensificări temporare, cu viteze de 55 - 60 de kilometri pe oră, îndeosebi în Moldova, Crişana şi Banat, viscolind şi spulberând zăpada.

Avertizarea intră în vigoare vineri, la ora 18.00 şi este valabilă până sâmbătă, la ora 15.00, în aproape toată ţara, cu excepţia Capitalei şi a judeţelor Galaţi, Brăila, Tulcea, Constanţa, Ialomiţa, Ilfov, Călăraşi, Giurgiu, Teleorman, Olt şi Dolj.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici