AVERTIZARE METEO: Cod galben de ploi şi vijelii în toată ţara

Toate regiunile ţării se vor afla, în intervalul marţi, ora 10.00 - miercuri, ora 18.00, sub cod galben de ploi şi vijelii, meteorologii atenţionând că în zonele de deal, de munte şi în nord, cantităţile de apă vor putea depăşi 50-60 de litri pe metru pătrat.

4276 afișări
Imaginea articolului AVERTIZARE METEO: Cod galben de ploi şi vijelii în toată ţara

AVERTIZARE METEO: Cod galben de ploi şi vijelii în toată ţara (Imagine: Marius Dumbrăveanu/Mediafax Foto)

Instabilitatea atmosferică se va accentua începând din vestul ţării şi va cuprinde, marţi, toate regiunile, iar miercuri se va manifesta cu precădere în jumătatea de est a teritoriului, potrivit unei atenţionări emise luni de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

În intervalul menţionat, vor fi frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului ce vor lua aspect de vijelie, izolat căderi de grindină şi averse care vor avea şi caracter torenţial, mai spun meteorologii.

Cantităţile de apă vor depăşi local 20 - 25 de litri pe metru pătrat şi, izolat, 50-60 de litri pe metru pătrat, în special în zonele deluroase şi montane, precum şi în regiunile nordice.

La Bucureşti, vremea va deveni instabilă. Temporar înnorările vor fi accentuate şi se vor semnala descărcări electrice, intensificări ale vântului şi averse însemnate cantitativ. Temperatura maximă, în scădere, se va situa în jurul valorii de 28 de grade, iar cea minimă va fi de 15...16 grade.

Miercuri, vremea va fi răcoroasă şi în general instabilă. În jumătatea de est a teritoriului, precum şi în zona de munte, ziua, înnorările vor fi accentuate şi se vor semnala averse şi descărcări electrice. Cantităţile de apă vor depăşi local 20 l/mp şi izolat 35...40 l/mp. În celelate zone, cerul va fi temporar noros în prima parte a intervalului, urmănd ca noaptea să devină variabil în cea mai mare parte a ţării, iar ploile se vor semnala pe arii restrânse. Vântul va prezenta intensificări în majoritatea regiunilor, cu viteze mai mari la munte, în Oltenia şi nordul Moldovei. Temperaturile maxime se vor încadra între 14 grade şi 24 de grade, iar cele minime între 6 şi 16 grade.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici