AVERTIZARE METEO: COD GALBEN de viscol în Constanţa şi Tulcea. Ger în cea mai mare parte a ţării

Judeţele Constanţa şi Tulcea sunt sub atenţionare cod galben de viscol până sâmbătă la ora 10.00, meteorologii anunţând că în aceste zone vântul va avea intensificări cu viteze de până la 60 de kilometri pe oră, troienind zăpada.

2714 afișări
Imaginea articolului AVERTIZARE METEO: COD GALBEN de viscol în Constanţa şi Tulcea. Ger în cea mai mare parte a ţării

AVERTIZARE METEO: COD GALBEN de viscol în Constanţa şi Tulcea. Ger în cea mai mare parte a ţării (Imagine: Ionel Iancu/Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit avertizării transmise de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), până sâmbătă, la ora 10.00, în judeţele Constanţa şi Tulcea "vântul va mai prezenta intensificări cu viteză la rafală de 50-60 km/h, viscolind şi troienind zăpada".

În zilele următoare, valorile termice vor continua să scadă, iar vremea va deveni geroasă în cea mai mare parte a ţării, potrivit ANM.

Joi, autorităţile au prelungit codul portocaliu pentru judeţele Constanţa şi Tulcea, până vineri la ora 12.00, iar codul galben a fost emis pentru judeţele Brăila, Buzău, Vrancea, Galaţi, Ialomiţa şi Călăraşi.

"După ora 12.00, rămâne cod galben numai pentru judeţele Constanţa şi Tulcea, din cauza viscolului care va fi undeva între 50 şi 60 kilometri pe oră. În rest, pentru restul judeţelor, nu vom mai avea cod galben sau portocaliu, ceea ce înseamnă că intrăm în linie dreaptă cu activitatea de deszăpezire şi reluarea traficului normal", a anunţat, vineri, premierul Emil Boc, la finalul reuniunii Comandamentului pentru Situaţii de Urgenţă de la Ministerul Administraţiei şi Internelor.

El a atenţionat că vor fi temperaturi extrem de scăzute, de minus 15 - minus 20 grade Celsius, şi că încă mai sunt 191 localităţi cu probleme în furnizarea energiei electrice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici