Avertizare pentru şoferi: pe A1 şi A2 este ceaţă groasă

Autorităţile avertizează că ceaţa groasă îngreunează circulaţia maşinilor pe autostrăzile A1 şi A2.

162 afișări
Imaginea articolului Avertizare pentru şoferi: pe A1 şi A2 este ceaţă groasă

Avertizare pentru şoferi: pe A1 şi A2 este ceaţă groasă

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, sâmbătă seara, ceaţa reduce vizibilitatea în trafic sub 200 metri pe autostrăzile A1 Bucureşti-Piteşti şi A2 Bucureşti-Constanţa.

Ceaţa impune din partea celor aflaţi la volan, dar şi a celorlalte categorii de participanţi la traficul rutier, o conduită preventivă pe toată durata deplasării pe drumurile publice, avertizează autorităţile.

„Este necesar să se ruleze cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor de drum, iar fiecare manevră în trafic să se facă numai după o temeinică asigurare. Pentru aceasta, oglinzile retrovizoare trebuie să fie reglate corespunzător. Recomandăm ca luminile de întâlnire ale autovehiculelor să fie aprinse ziua pe toate categoriile de drumuri, nu doar pe cele pe care există obligativitatea instituită prin lege. În condiţii de ceaţă densă, trebuie folosite şi luminile de ceaţă”, au explicat reprezentanţii Infotrafic.

Poliţiştii mai atrag atenţia că depăşirile sunt periculoase pe timp de ceaţă deoarece cei care depăşesc pot fi surprinşi de apariţia bruscă de pe sensul opus a unor maşini care circulă fără lumini sau doar cu luminile de poziţie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici