Avertizarea cod roşu de inundaţii, prelungită până vineri pe râul Crasna, în judeţul Satu Mare

Avertizarea cod roşu de inundaţii a fost prelungită până vineri, la ora 12.00, pe râul Crasna, în judeţul Satu Mare, iar codul portocaliu a fost menţinut joi, până la ora 18.00, pe râul Maja, un afluent al Crasnei.

489 afișări
Imaginea articolului Avertizarea cod roşu de inundaţii, prelungită până vineri pe râul Crasna, în judeţul Satu Mare

Avertizarea cod roşu de inundaţii, prelungită până vineri pe râul Crasna, în judeţul Satu Mare (Imagine: Bogdan Danescu/Mediafax Foto)

Potrivit Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor, de joi, ora 10.00, până vineri, la ora 12.00, rămâne sub avertizare cod roşu râul Crasna, pe sectorul din aval de staţia Craidorolţ, în sectorul îndiguit, din judeţul Satu Mare.

Avertizarea cod portocaliu a fost prelungită joi, până la ora 18.00, pe râul Maja, un afluent al râului Crasna, tot din judeţul Satu Mare.

Sub avertizare cod galben vor fi până vineri, la ora 12.00, râul Crasna, pe sectorul staţiei Supuru de Jos, în amonte de staţia Craidorolţ (judeţul Satu Mare), râul Barcău, în aval de staţia Balc (judeţul Bihor), râul Crişul Negru, pe sectorul din aval de staţia Talpoş (judeţele Bihor şi Arad) şi afluentul său Holod (judeţul Bihor).

Noua avertizare a fost emisă ca urmare a propagării viiturilor formate anterior în amonte, a precizat INHGA.

Avertizarea hidrologică din celelalte bazine hidrografice atenţionate anterior a fost ridicată joi, la ora 10.00.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici