Avion Tarom avariat uşor după ce a fost lovit de fulger la Istanbul. Pasagerii sunt in siguranţă

Un avion al companiei Tarom a fost avariat uşor după ce a fost lovit de un fulger la aterizarea pe aeroportul din Istanbul, însă pasagerii sunt în siguranţă, majoritatea fiind redirecţionaţi pe un alt zbor.

1277 afișări
Imaginea articolului Avion Tarom avariat uşor după ce a fost lovit de fulger la Istanbul. Pasagerii sunt in siguranţă

Avion Tarom avariat uşor după ce a fost lovit de fulger la Istanbul. Pasagerii sunt in siguranţă (Imagine: Petrica Tanase/Mediafax Foto)

"TAROM anunţă anularea cursei 264 Istanbul - Bucureşti (din 12 ianuarie - n.r.) din cauza faptului că la aterizarea pe aeroportul din Istanbul aeronava a fost lovită de un fulger, suferind avarii uşoare. Aterizarea s-a efectuat în deplină siguranţă. Pentru a respecta procedurile standard în astfel de situaţii şi din motive de siguranţă, s-a luat decizia de anulare a cursei pentru ca aeronava sa fie supusă unei verificări tehnice", precizează un comunicat postat pe site-ul companiei.

Cei 82 de pasageri ai cursei Istanbul-Bucureşti au beneficiat de asistenţă conform directivelor europene (EC 261/2004), majoritatea fiind rerutaţi pe un alt zbor din aceeaşi zi, respectiv sâmbătă.

"Ceilalţi pasageri au beneficiat de cazare, urmând să ajungă la destinaţie a doua zi", precizează compania.

"Compania TAROM regretă inconvenientul creat pasagerilor de această situaţie şi asigură toţi pasagerii că siguranţa operaţiunilor sale reprezintă principala prioritate a companiei", se mai arată în comunicat.

Potrivit liste de zboruri a Aeroportului Henri Coandă, o aeronavă Tarom a pecat la ora 16.35 cu destinaţia Istanbul, fiind aşteptată întoarcerea în Bucureşti la ora 19.50.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici