Avionul ce urma să aducă la Suceava Lumina Sfântă nu a putut ateriza. Cursa, redirecţionată la Iaşi

Aeronava care urma să aducă la Suceava Lumina Sfântă de la Ierusalim nu a putut ateriza, sâmbătă seară, pe aeroportul sucevean din cauza condiţiilor meteorologice, astfel că zborul a fost redirecţionat spre Aeroportul din Iaşi, de unde a plecat spre Cluj-Napoca.

293 afișări
Imaginea articolului Avionul ce urma să aducă la Suceava Lumina Sfântă nu a putut ateriza. Cursa, redirecţionată la Iaşi

Avionul ce urma să aducă la Suceava Lumina Sfântă nu a putut ateriza. Cursa, redirecţionată la Iaşi (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Sâmbătă seară, la Aeroportul Suceava erau sute de preoţi din judeţe ale Moldovei şi din Cernăuţi care aşteptau Lumina Sfântă şi care au fost foarte dezamăgiţi când au auzit anunţul că avionul nu poate ateriza pe Aeroportul din Suceava şi că va fi redirecţionat la Iaşi.

O parte dintre aceştia au spus că se duc înspre Iaşi şi că speră să ia de acolo Lumina Sfântă pe care să o ducă apoi la bisericile lor, în timp ce alţii spuneau că vor merge duminică să ia lumină de la Arhiepiscopia Sucevei.

În schimb, preoţii veniţi din Cernăuţi au spus doar atât: "Amu, plecăm acasă!".

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, care s-a aflat în avionul ce a adus Lumina Harică, a declarat că reprezentantul Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor care s-a aflat în delegaţia BOR ce a fost la Ierusalim, preotul Cătălin Axinte, a plecat spre Suceava cu un autoturism, urmând ca Lumina Sfântă să fie oferită credincioşilor care participă la Slujba de Înviere ce va fi oficiată la Mănăstirea "Sf. Ioan cel Nou de la Suceava" de IPS Pimen Suceveanul, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor.

Flutur a spus că pe aeroportul din Iaşi s-au aflat mai mulţi preoţi din zonă şi de la Mitropolia Moldovei şi Bucovinei, care au luat lumină ce a fost oferită de reprezentantul Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor.

Preşedintele CJ Suceava a menţionat că în acest an a fost extrem de aglomerat la Ierusalim şi că delegaţia BOR a plecat foarte târziu spre ţară.

"S-a plecat foarte târziu spre ţară", a spus Flutur.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici