Avionul în care a călătorit italianul infectat cu coronavirus rămâne la sol. Stewardesele sunt în carantină

Avionul cu care a călătorit italian bolnav de coronavirus rămâne la sol, pe Aeroportul din Craiova, unde este dezinfectat cu o lampă cu ultraviolete, apoi se aplică un dezinfectant. Şapte stewardese vor intra în carantină, au transmis, miercuri, reprezentanţii aerogării.

463 afișări
Imaginea articolului Avionul în care a călătorit italianul infectat cu coronavirus rămâne la sol. Stewardesele sunt în carantină

Avionul în care a călătorit italianul infectat cu coronavirus rămâne la sol. Stewardesele sunt în carantină

Avionul cu care a călătorit italian bolnav de coronavirus rămâne la sol, pe Aeroportul din Craiova, unde este dezinfectat cu o lampă cu ultraviolete, apoi se aplică un dezinfectant. Şapte stewardese vor intra în carantină, au transmis, miercuri, reprezentanţii aerogării. 

Avionul s-a întors gol, miercuri noaptea, după ce s-a dat alerta de coronavirus, iar pasagerii care trebuiau să se îmbarce marţi seara din Bologna către Craiova au rămas în Italia, urmând să ajungă miercuri, cu o altă aeronavă.

Pasagerii care vor ajunge miercuri din Bologna la Craiova vor fi testaţi epidemiologic de medici, imediat ce vor sosi. Printre pasageri se numără şi persoane care vin in Rimini, iar unele dintre acestea au călătorit şi sâmbătă, în cursa spre Italia, împreună cu italianul diagnosticat cu coronavirus.

Toţi cei care s-au aflat în avion, preajma italianului bolnav de coronavirus, vor ajunge în carantină, în vreme ce ceilalţi pasageri vor fi izolaţi la domiciliu şi monitorizaţi de medici.

Potrivit reprezentanţilor Aeroportului Internaţional Craiova, toate aeronavele companiei cu care a călătorit italianul bolnav sunt dezinfectate.

„Aeronava care nu a ajuns seara trecută de la Bologna a fost reprogramată. Va ateriza astăzi (miercuri – n.r.), în jurul orei 14.10. A fost alocată o altă aeronavă, cea care a venit aseară (marţi – n.r.) de la Bologna rămâne la sol până se termină toate procedurile. Au fost cumpărate substanţe dezinfectante şi ne-au fost puse la dispoziţie şi de DSP Dolj. Este vorba despre o substanţă Bioneta15, dar înainte de a folosi aceste substanţe este folosită o lampă cu ultraviolete care este introdusă în aeronavă. Abia apoi este folosită substanţa respectivă”, a declarat Oana Răducănoiu, purtător de cuvânt Aeroportul Internaţional Craiova

Sâmbătă, aeronava în care a călătorit bărbatul cu coronavirus, a făcut trei curse.

„În acea zi au mai fost trei curse pentru că aeronava care pleacă către Bologna operează pe ruta Craiova-Bologna, Bologna –Suceava, Suceava-Bologna şi de acolo se întoarce la Craiova. (…) Avem două aeronave în bază care sunt alocate pentru toate zborurile. Nu ştiu exact această aeronavă pentru ce curse a fost alocată, dar a funcţionat permanent. Începând de duminică au început să se aplice măsurile de protecţie împotriva coronavirusului. S-au stabilit fluxuri speciale pentru pasagerii care sunt debarcaţi pentru toate cursele de Italia, s-au pus la dispoziţie formulare“, a mai spus Răducănoiu.

Italianul a stat în România în zile şi s-a plimbat prin mai multe localităţi din judeţele Dolj şi Gorj.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici