Avocata Alinei Bica, adusă la DNA cu mandat. Laura Voicu, acuzată că a atestat ilegal că un bărbat e avocat şi l-a trimis să o înlocuiască la DNA

Avocata fostei şefe a DIICOT Alina Bica, Laura Voicu, a fost adusă cu mandat la DNA, joi, ea spunând că a venit, "se pare", pentru a fi audiată într-un dosar în care ar fi vizată. Laura Voicu a fost adusă la DNA, de poliţiştii care au pus în executare mandatul, în jurul orei 15.00.

6074 afișări
Imaginea articolului Avocata Alinei Bica, adusă la DNA cu mandat. Laura Voicu, acuzată că a atestat ilegal că un bărbat e avocat şi l-a trimis să o înlocuiască la DNA

Avocata Alinei Bica, Laura Voicu, adusă la DNA cu mandat

Întrebată de jurnalişti în ce dosar a fost citată, ea a răspuns: "Se pare că într-al meu".

Laura Voicu este urmărită penal pentru că a atestat ilegal că un bărbat este avocat stagiar în Baroul Bucureşti şi l-a trimis să o reprezinte la DNA, într-un dosar în care fosta vicepreşedintă a Asociaţiei "Tineri Pentru Viitor", Ioana Deaconu, este arestată preventiv, potrivit unor surse judiciare.

Avocata fostei şefe a DIICOT Alina Bica a fost adusă cu mandat la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), joi după-amiază, ea spunând că a venit, "se pare", pentru a fi audiată într-un dosar în care ar fi vizată.

Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, că procurorii îi vor aduce la cunoştinţă avocatei că este urmărită penal pentru favorizarea făptuitorului şi instigare la infracţiunea de exercitare fără drept a unei profesii sau activităţi.

În acelaşi dosar este urmărit penal şi Niculae Learciu, pentru exercitarea fără drept a unei profesii sau activităţi, au precizat sursele citate.

Procurorii s-au sesizat joi, din oficiu, în acest caz şi au dispus, la scurt timp, începerea urmăririi penale. Din probele administrate a reieşit că, în jurul orei 11.00, la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie s-a prezentat Niculae Learciu, care a prezentat o împuternicire avocaţială prin care avocata Laura Voicu atesta faptul că ea, împreună cu Learciu, sunt avocaţii angajaţi de Georgia Ioana Deaconu, fosta vicepreşedintă a Asociaţiei "Tineri Pentru Viitor", pentru a o asista şi reprezenta în faţa DNA, în dosarul în care aceasta este arestată preventiv, au mai spus sursele citate.

Niculae Learciu i-ar fi prezentat procurorului de caz împuternicirea avocaţială şi o legitimaţie pe care scria "Carte de identitate pentru avocat", Uniunea Naţională a Barourilor din România, Baroul Bucureşti. Acesta i-a spus procurorului că are un contract de asistenţă juridică cu Ioana Deaconu, menţionând că a vizitând-o pe aceasta pentru a încheia actul.

În urma verificărilor făcute pe site-ul Baroului Bucureşti, s-a constatat că Niculae Learciu nu figurează în tabloul avocaţilor stagiari. După ce i s-a spus că nu apare în tabloul avocaţilor stagiari din Baroul Bucureşti, Learciu a spus că este avocat în alt barou, menţionând că este vorba de Baroul Constituţional, iar avocata Laura Voicu ştie despre acest lucru.

Niculae Learciu a fost în calitate de avocat la sediul DNA şi în alte cauze, au precizat sursele citate.

Voicu o reprezintă pe fosta şefă a DIICOT Alina Bica în ambele dosare în care aceasta a fost trimisă în judecată, respectiv cel privind despăgubirea ilegală de la ANRP şi cel disjuns dintr-acesta, în care fostul procuror este suspectat, printre altele, de favorizarea lui Ovidiu Tender, în dosarul RAFO-Carom.

La sfârşitul lunii ianuarie, în cadrul şedinţei cu uşile închise în care s-a judecat cererea de arestare preventivă a Alinei Bica în cel de-al doilea dosar, fosta şefă DIICOT ar fi făcut unele acuzaţii la adresa adjunctului SRI Florian Coldea, care ar fi intervenit în dosarul lui Tender.

Întrebată atunci în legătură cu faptul că Bica ar fi făcut declaraţii "cutremurătoare" în sală şi că a adus acuze adjunctului de la SRI, Laura Voicu a răspuns: "Dacă adevărul poate fi considerat cutremurător, atunci da, a fost o declaraţie cutremurătoare".

De asemenea, întrebată dacă Alina Bica ar fi fost ameninţată cu moartea într-un hotel de la malul mării de doi deputaţi PSD, Laura Voicu a spus că această declaraţie a fost făcută de un alt co-inculpat şi a precizat că nu poate da detalii, întrucât se află în faza de urmărire penală.

"Dar există foarte multe ameninţări la adresa doamnei procuror Bica", a spus Voicu. adăugând că Alina Bica se teme pentru propria viaţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici