Avocata Alinei Bica, Laura Vicol, achitată definitiv: Mă voi îndrepta împotriva statului român, DNA-ului şi Baroului

Magistraţii instanţei supreme au decis achitarea avocatei Laura Vicol în dosarul în care fusese acuzată de favorizarea făptuitorului, complicitate la exercitarea fără drept a unei profesii şi fals în înscrisuri sub semnatură privată. În această cauză, acum 3 ani, a fost reţinută pentru 24 de ore.

4111 afișări
Imaginea articolului Avocata Alinei Bica, Laura Vicol, achitată definitiv: Mă voi îndrepta împotriva statului român, DNA-ului şi Baroului

Avocata Alinei Bica, Laura Vicol, achitată definitiv: Mă voi îndrepta împotriva statului român, DNA-ului şi Baroului

"Este bine că a apărut legea magistraţilor pe care trebuie s-o aprofundez, să văd în ce constă răspunderea magistratului care a comis un abuz, pentru că până la urmă ceea ce mi s-a întâmplat mie a fost un grav abuz. Procuroarea care m-a instrumentat, procuroarea Monica Constantinescu, care de altfel a şi ieşit la pensie la o lună de zile după ce a trimis rechizitoriul în instanţă (...) m-a şi anunţat că o să-mi facă un cadou foarte frumos de ziua mea şi în momentul în care mă duceam cu alţi clienţi la ea, mă întreba cum să-mi spună, avocată sau inculpată, deci bătaia de joc pe care eu am suferit-o timp de trei ani de zile nu trebuie să rămână aşa", a declarat, pentru MEDIAFAX, Laura Vicol.

Avocata a declarat că familia ei a suferit foarte mult pe timpul acestui proces şi că nu va lăsa abuzurile procurorilor DNA nesancţionate.

"Mă voi îndrepta împotriva statului român, deşi, sinceră să fiu, nu-i normal ca mama mea să plătească din buzunarul ei pentru ce mi s-a întâmplat mie. Mă voi îndrepta împotriva DNA-ului şi mai ales mă voi îndrepta împotriva Baroului Bucureşti, care m-au condamnat fără să mă judece, care nu m-au chemat nici măcar o singură dată. M-au condamnat fără să mă judece, m-au considerat din start vinovată, fără să cerceteze absolut nimic. Patima şi ura cu care au vorbit în sala de judecată când au solicitat să se admită apelul DNA-ului, DNA care a solicitat pedeapsa cu încarcerare pentru mine", a mai spus Vicol.

În primă instanţă, şi magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au achitat-o pe Laura Vicol. Procurorii DNA susţineau, în aprilie 2016, în rechizitoriul prin care Laura Vicol a fost trimisă în judecată, că aceasta, deşi cunoştea că Niculae Learciu nu deţine calitatea de avocat, l-a ajutat să exercite fără drept această profesie, punându-i la dispoziţie împuterniciri avocaţiale care atestau calitatea sa şi care i-au permis să îndeplinească unele sarcini şi activităţi specifice acestei profesii, şi anume să participe, fără drept, la acte de urmărire penală în dosare aflate în instrumentarea DIICOT sau DNA. Mai exact, arătau anchetatorii, în martie 2015, Laura Voicu, în calitate de avocat al Georgiei Ioana Deaconu, care era arestată, cunoscând faptul că Learciu Niculae nu deţine calitatea de avocat, fiind înscris în aşa numitul „Barou constituţional”, l-a desemnat să participe la activităţi de urmărire penală ce urmau a se desfăşura la sediul DNA în dosarul femeii, precum şi, în repetate rânduri, în alte cauze aflate pe rolul DNA. „În acest mod, prin faptul că l-a trimis la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie pe Learciu Niculae, pentru a acorda asistenţă juridică unei inculpate aflate în stare de arest preventiv, a cărei apărare este obligatorie potrivit legii, Vicol Laura-Cătălina a provocat, în mod conştient, o stare de pericol pentru înfăptuirea justiţiei”, susţineau la acea vreme procurorii anticorupţie.

În 2015, Laura Vicol a fost reţinută pentru 24 de ore. Ea a fost, pentru o perioadă, apărătorul fostei şefe DIICOT, Alina Bica.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici