Avocata Alinei Bica, Laura Voicu, reţinută de procurorii DNA

Avocata fostei şefe a DIICOT Alina Bica, Laura Voicu, a fost reţinută de procurorii anticorupţie, fiind acuzată că a atestat ilegal că un bărbat este avocat stagiar în Baroul Bucureşti şi l-a trimis să o reprezinte la DNA.

1776 afișări
Imaginea articolului Avocata Alinei Bica, Laura Voicu, reţinută de procurorii DNA

Avocata Alinei Bica, Laura Voicu, reţinută de procurorii DNA (Imagine: Shutterstock)

Voicu urmează a fi prezentată, vineri, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, la Curtea de Apel Bucureşti.

Procurorii DNA au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore a Laurei Voicu, avocat în cadrul Baroului Bucureşti, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de favorizare a făptuitorului şi instigare la infracţiunea de exercitare fără drept a unei profesii sau activităţi.

De asemenea, s-a dispus urmărirea penală faţă de Niculae Learciu, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de exercitare fără drept a unei profesii sau activităţi.

Laura-Cătălina Voicu , apărător ales al Georgiei Ioana Deaconu, fosta vicepreşedintă a Asociaţiei "Tineri Pentru Viitor", arestată preventiv într-un dosar instrumentat de DNA, cunoscând faptul că Niculae Learciu nu deţine calitatea de avocat, fiind înscris în aşa numitul "Barou constituţional", l-a desemnat pe acesta să participe la activităţi de urmărire penală ce urmau a se desfăşura la sediul DNA în dosarul lui Deaconu, precum şi, în repetate rânduri, în alte cauze aflate pe rolul DNA, potrivit procurorilor.

Din dispoziţia Laurei Voicu, Learciu ar fi exercitat şi alte activităţi ce ţin de profesia de avocat, prezentându-se la termene de grefă în Serviciul de reţinere şi arestare preventivă unde a acordat asistenţă juridică mai multor clienţi ai acesteia.

Procurorii o acuză pe avocată că, în acest mod, a creat condiţiile necesare pentru tergiversarea urmăririi penale, prin punerea procurorilor în situaţia de a reface actele de urmărire efectuate, Ioana Deaconu fiind lipsită de asistenţă juridică.

În plus, spun anchetatorii, prin prezentarea lui Learciu ca avocat, Voicu ar fi urmărit şi posibila înlăturare a unor probe care ar fi putut fi valorificate în urma desigilării sacilor în care acestea se aflau, întrucât această operaţie nu ar mai fi putut fi refăcută, iar lipsa apărării inculpatei arestate ar fi atras nelegalitatea obţinerii lor, cu consecinţa imposibilităţii utilizării acestora ca mijloace de probă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici