Avocată din cadrul Baroului Bucureşti, arestată pentru că a mituit un ofiţer de poliţie judiciară

O avocată din cadrul Baroului Bucureşti a fost prinsă în flagrant delict, vineri, dând 10.000 de euro unui ofiţer de poliţie judiciară, în schimbul obţinerii unei decizii de netrimitere în judecată a unui client al acesteia cercetat pentru evaziune fiscală.

482 afișări
Imaginea articolului Avocată din cadrul Baroului Bucureşti, arestată pentru că a mituit un ofiţer de poliţie judiciară

Avocată din cadrul Baroului Bucureşti, arestată pentru că a mituit un ofiţer de poliţie judiciară (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Curtea de Apel Bucureşti a admis cererea procurorilor anticorupţie de arestare a avocatei Luminiţa Gheorghe.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul teritorial Bucureşti o cercetează Luminiţa Gheorghe pentru dare de mită.

Potrivit DNA, vineri, Luminiţa Gheorghe, în calitate de avocată a unei persoane învinuite într-un dosar penal, a remis suma de 10.000 de euro unui denunţător, ofiţer de poliţie judiciară, conform unei înţelegeri anterioare, pentru ca acesta să adopte o soluţie favorabilă, în sensul netrimiterii în judecată a persoanei învinuite şi pentru a nu efectua cercetări faţă de alte trei persoane în dosarul penal având ca obiect infracţiuni de evaziune fiscală.

Luminiţa Gheorghe a fost surprinsă de procurorii anticorupţie imediat după ce a dat denunţătorului suma de 10.000 euro.

Vineri, avocata a fost reţinută de DNA, iar în aceeaşi zi Curtea de Apel Bucureşti a dispus arestarea preventivă pentru 29 de zile a inculpatei Gheorghe Luminiţa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici