Avocaţii Elenei Udrea vor repunerea pe rol a procesului Gala Bute după dezvăluirile lui Traian Băsescu

Avocatul Elenei Udrea, Veronel Rădulescu, intenţionează să solicite repunerea pe rol a procesului Gala Bute, în contextul documentului secret al SRI, prezentat de către fostul preşedinte Traian Băsescu, care ar viza acest dosar.

3641 afișări
Imaginea articolului Avocaţii Elenei Udrea vor repunerea pe rol a procesului Gala Bute după dezvăluirile lui Traian Băsescu

Avocaţii Elenei Udrea vor repunerea pe rol a procesului Gala Bute după dezvăluirile lui Traian Băsescu

„Am lansat în discuţie posibilitatea unei cereri de repunere pe rol a dosarului «Gala Bute», sprijinindu-ne pe informaţiile pe care le-aţi dat dumneavoastră, presa, care au apărut ca urmare a prezentării în Parlamentul României şi la Comisia de control SRI de către domnul Traian Băsescu, document care, din punctul meu de vedere, este unul esenţial în soluţioinarea acelei cauze. Codul de Procedură Penală prevede o asemenea situaţie, şi anume dacă în cursul deliberării, în perioada aceasta, când completul a rămas în pronunţare, până la momentul pronunţării deciziei, apar chestiuni noi care pot să ajute la lămurirea cauzei, soluţia ce urmează a fi dată ar fi aceea de repunere pe rol. Intenţionez să fac o asemenea solicitare, pe 23 urmează să se pronunţe (decizia definitivă în dosarul Gala Bute - n.r.). Am s-o sprijin pe informaţiile care au apărut în plan public. Sunt lucruri care trebuiesc lămurite”, a declarat joi, avocatul Elenei Udrea, Veronel Rădulescu.

Fostul preşedinte Traian Băsescu a făcut public, miercuri, un document al SRI, despre care spune că este strict secret şi i-a parvenit în urmă cu câteva luni, şi care vizează dosarul Gala Bute, menţionându-se clar rolul acestuia şi cum funcţiona relaţia cu sistemul judiciar. Preşedintele Comisiei de control SRI, Claudiu Manda, a declarat, miercuri, că a primit de la Traian Băsescu documentul care vizează ”Gala Bute”, fiind un document secret, urmând ca acesta să fie discutat în şedinţa viitoare.

”Ne-a ajuns la comisie astăzi (miercuri - n.r.) un astfel de document cu adresă de înaintare din partea domnului senator Băsescu. Am văzut şi adresa şi documentul. Am avut cumva pe ordinea de zi, am vrut să prezint colegilor şi am citit împreună acel document. Este un document secret. Nu ştiu dacă este declasificat, dar aşa cum ne-a venit este un document secret, un document intern. L-am parcurs şi o să decidem, o să discutăm despre acest lucru în prima şedinţă, probabil săptămâna viitoare. L-am parcurs, pentru că vrem să ne informăm măcar din spaţiul public ce a apărut în speţa la care face referire”, a declarat Claudiu Manda.

El a mai spus că încă nu a primit un răspuns din partea lui Traian Băsescu dacă va onora invitaţia de a veni la comisie pentru a fi audiat.

"Este un document document strict secret al UM 0198 SRI din 9.11.2011 care mi-a parvenit acum câteva luni şi nu l-aş fi făcut public dacă nu vedeam minciuna din adresa DNA către ICCJ. Nu citesc mult, va spun că documentul vorbeşte de oameni care se află într-un dosar penal care au săvârsit infractiuni dar despre care DNA nu spune mare lucru si pentru a fi concludent, vă citesc câteva pasaje: <<În temeiul art 14 din Legea 14 din 92 si art 15 din Protocolul de cooperare între Parchetul de pe langă ICCJ şi SRI pentru indeplinirea sarcinilor ce le revin în domeniul securitatii nationale si urmare a adresei noastre din 24 .06 2011 respectiv planul de cooperare, vă comunicăm>>. Ce înţelegem este că protocolul a funcţionat din plin şi a existat un plan de cooperare între SRI şi DNA", a declarat fostul preşedinte Traian Băsescu în plenul Senatului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici