Avocatul braşovean a scris pe un bileţel planul uciderii soţiei sale şi l-a dat criminalului

Victor Teodorescu, acuzat că a comandat uciderea soţiei sale pentru a încasa asigurarea de viaţă, a dat criminalului indicaţii scrise pe un bileţel expertizat grafologic de procurorii care au constatat că scrisul îi aparţine avocatului braşovean, care în trecut a fost şi procuror.

972 afișări
Imaginea articolului Avocatul braşovean a scris pe un bileţel planul uciderii soţiei sale şi l-a dat criminalului

Avocatul braşovean a scris pe un bileţel planul uciderii soţiei sale şi l-a dat criminalului (Imagine: Shutterstock)

Surse judiciare au declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că împotriva lui Victor Teodorescu există mai multe probe materiale, printre care declaraţia lui Erwin Victor Preşmereanu, cel care a omorât-o pe Violeta Teodorescu.

Preşmereanu le-a mărturisit procurorilor că avocatul braşovean l-a instigat la uciderea femeii şi că tot el i-ar fi gândit şi planul asasinatului.

Planul ar fi fost scris pe un bileţel în posesiza căruia au intrat procurorii. Documentul a fost expertizat grafologic, experţii stabilind că scrisul îi aparţine avocatului Teodorescu, fost procuror.

La dosar există şi alte probe, respectiv o serie de înscrisuri care dovedesc motivul pentru care avocatul a vrut să-şi ucidă soţia, au spus sursele citate, care nu au făcut alte precizări.

Cazul crimei de la Braşov - cercetat de Secţia de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului instanţei supreme - reprezintă o premieră în cazuistica românească.

Miercuri dimineaţa, anchetatorii au descins la domiciliul avocatului Victor Teodorescu. Acesta a fost pus sub învinuire pentru acuzaţia de instigare la omor, respectiv că l-a plătit pe Erwin Victor Preşmereanu pentru a-i ucide soţia, în contul unei datorii pe care ar fi avut-o mama autorului la avocat, aproximativ 60.000 de euro, precizează sursele citate.

Avocatul ar fi avut, la rândul său, datorii foarte mari.

Anterior, avocatul Teodorescu ar fi contactat şi alte persoane pentru a-i omorî soţia, dar acestea l-au refuzat.

Violeta Teodorescu, în vârstă de 45 de ani, soţia avocatului braşovean Victor Teodorescu, a fost găsită moartă în locuinţa sa, în 29 martie. Ea a fost înjunghiată cu un cuţit de 25 de ori în gât, iar la cap avea 15 lovituri cu un corp dur.

Potrivit surselor citate, Violeta Teodorescu ar fi avut trei poliţe de asigurare.

Principalul suspect în acest caz, Erwin Victor Preşmereanu, în vârstă de 21 de ani, a fost arestat preventiv în 2 aprilie, fiind acuzat de omor deosebit de grav.

Anchetatorii au aflat că mama suspectului este o fostă clientă a avocatului. Preşmereanu le-a declarat atunci anchetatorilor că a avut legături cu familia avocatului Victor Teodorescu, însă nu o cunoştea personal pe soţia acestuia.

Tânărul a fost arestat în urma amprentelor care s-au găsit în apartamentul soţilor Teodorescu, însă el şi-a susţinut nevinovăţia şi a refuzat să îi fie prelevate probe biologice.

Erwin Victor Preşmereanu locuia fără forme legale în Braşov, împreună cu mama şi fratele său, şi se afla în timpul unei condamnări cu suspendare, sub supraveghere. În 2008, Preşmereanu a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere, pentru comiterea infracţiunii de trafic de droguri.

În 7 iunie, procurorul general al României, Laura Codruţa Kovesi, a dispus ca dosarul privind uciderea soţiei unui avocat din Braşov, în care este cercetat Erwin Victor Preşmereanu, să fie preluat de Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Preluarea cauzei în care Erwin Victor Preşmereanu este cercetat pentru omor deosebit de grav a fost dispusă ca urmare a propunerii de preluare înaintată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov, se arată într-un comunicat de marţi al Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Cauza va fi instrumentată de procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

"Considerentele care au stat la baza acestei propuneri au vizat complexitatea cauzei, precum şi suspiciunile care au fost lansate în spaţiul public cu privire la o eventuală părtinire în modul de soluţionare a cauzei", a precizat sursa citată.

Cuplul are o fiică în vârstă de 21 de ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici