Avocatul Elenei Udrea: Confirm că este în ţară. A luat decizia de a se întoarce de mai mult timp

Avocatul Elenei Udrea a confirmat oficial că fostul ministru se află în România şi a precizat că decizia de a reveni în ţară a fost luată în urmă cu multă vreme, însă a fost necesară parcurgerea chestiunilor procedurale, mai ales pentru că a vrut să renunţe cererea pentru statutul de refugiat.

388 afișări
Imaginea articolului Avocatul Elenei Udrea: Confirm că este în ţară. A luat decizia de a se întoarce de mai mult timp

Avocatul Elenei Udrea: Confirm că este în ţară. A luat decizia de a se întoarce de mai mult timp

„Pot să confirm că Elena Udrea este în ţară. (...) Nu am nicio informaţie (cu privire la modul în care a intrat în ţară, n.r). Pot să spun că probabil a ales cea mai rapidă cale de a se întoarce. Dacă a găsit o cursă mai rapidă către altă locaţie, cu maşina, probabil a ales acea cursă. Ca să nu rămână mult timp în aeroport”, a declarat avocatul Veronel Rădulescu, la Antena3.

Potrivit apărătorului lui Udrea, fostul ministru al Turismului nu mai are nicio dosar care i-ar putea pune în pericol libertatea.

„Din câte ştiu eu, nu mai are niciun alt dosar aflat în faza de urmărire penală ci există doar cele trei dosare cunoscute deja, unul la Inalta Curte - suspendat, unul la Curtea de Apel în cursul judecăţii fondului şi altul care tocmai a fost trimis de parchet - dosar mai vechi care a fost restituit către DNA, iar acum DNA a revenit cu o nouă trimitere în judecată şi este în cameră preliminară la Curtea de Apel Bucureşti”.

Acesta a mai precizat că decizia lui Udrea de a reveni în ţară nu are legătură cu recenta decizie a CCR privind completurile de 3 judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie: „A luat decizia de a se întoarce în ţară de mai demult, erau însă chestiuni procedurale de parcurs în Costa Rica”.

Veronel Rădulescu a mai subliniat că Udrea a renunţat, prin întoarcerea sa în ţară, la solicitarea statutului de refugiat în Costa Rica: „Demult voia să renunţe la această solicitare”.

„După ce Elena o să îşi revină din oboseala de la un asemenea drum o să stăm de vorbă şi o să discutăm şi detalii. Mai sunt însă convins că o să vă răspundă la toate aceste întrebări chiar doamna Elena Udrea după o zi două de acomodare. Chit că acum în Costa Rica acum abia se face dimineaţă, iar la noi se face noapte. Când schimbi brusc fusul orar, cu siguranţă sunt şi chestiuni care tulbură şi obosesc mai mult organismul. Probabil că o zi, două o să fie asemenea situaţii, după care sunt sigur că vă va răspunde la toate întrebările”, a mai spus avocatul.

Fostul ministru plecase în Costa Rica de la începutul anului 2018.

Elena Udrea a fost arestată, în octombrie anul trecut, odată cu Alina Bica în Costa Rica, în baza unor mandate Interpol emise la cererea României după condamnarea în dosarul Gala Bute, însă cele două au fost eliberate în preajma Crăciunului, după decizia Curţii Constituţionale privind completurile de 5 judecători.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici