Avocatul familiei Luizei Melencu are suspiciuni legate de oasele găsite în pădure: NU au fost poziţionate acolo de câteva luni/ Pe ce se bazează îndoilelile

Avocatul Tonel Pop, care reprezintă familia Luizei, spune că are suspiciunea că probele găsite recent în pădurea de la lângă Caracal „nu au fost poziţionate acolo de câteva luni”. Cenuşa şi oasele erau aruncate pe iarbă, iar peste ele ar fi trebuit să crească vegetaţia, spune acesta.

4559 afișări
Imaginea articolului Avocatul familiei Luizei Melencu are suspiciuni legate de oasele găsite în pădure: NU au fost poziţionate acolo de câteva luni/ Pe ce se bazează îndoilelile

Avocatul familiei Luizei Melencu are suspiciuni legate de oasele găsite în pădure: NU au fost poziţionate acolo de câteva luni/ Pe ce se bazează îndoilelile

Întrebat, miercuri, la Caracal, dacă Gheorghe Dincă a dat explicaţii în privinţa grotelor de pe proprietatea sa, avocatul Tonel Pop a spus că a cerut atât în scris, cât şi verbal aceste explicaţii, deoarece săpăturile ar costa foarte mult, iar Dincă ar trebui să spună unde să fie făcute.

Întrebat cum explică Dincă grotele, avocatul a răspuns: „Încă nu ştim exact, nu am fost de faţă. El este foarte bine organizat, este alimentat cu sfaturi juridice”.

Referitor la dezvăluirile făcute de suspect, avocatul a afirmat: „e ca un joc de şah. Pur şi simplu al joacă pe o tablă de şah şi mută pionii, să vedem ce face cu regele. Cred că a vrut să dea şah-mat prin a doua dezvăluire, să găsească al doilea cadavru şi dosarul să se închidă. Având două persoane dispărute, nu mai avem pe cine căuta, pentru că dacă iese ADN-ul ca fiind al Luizei şi nu al Alexandrei, procurorii şi poate şi alţi binevoitori vor zice <ecuaţia este închisă, de ce să săpăm, de ce să spargem, de ce să ne coste 100 - 200.000 de euro, pe cine căutăm? Închidem. La revedere>”.

Întrebat dacă este adevărat că există un zid proaspăt făcut în casa lui Dincă, avocatul a spus că sunt mai multe ziduri proaspete şi tencuieli proaspete.

În plus, Tonel Pop a afirmat că nu i se pare în regulă că Parchetul a anunţat moartea Alexandrei în condiţiile în care rezultatele erau preliminare, iar IML nu dăduse un raport final.

Avocatul a afirmat că primeşte ameninţări şi a făcut apel la opinia publică să se facă presiune în aşa fel încât cazul să nu fie închis: „Mă sună tot felul de indivizi să mă opresc, mă întreabă cum îndrăznesc eu să spun să se ducă după o înregistrare că Parchetul nu o are. Este o înregistrare, pentru că eu am spus eu că există, este filmat exact momentul când Alexandra a fost împinsă în maşină şi legată, este în spatele liceului şi a fost o cameră de luat vederi la o anumită casă particulară, atunci s-au dus şi au ridicat această înregistrare şi am văzut tot felul de trepăduşi care pun presiune să nu mai dau informaţii”.

Legat de percheziţiile informatice, avocatul a spus că se încearcă prin toate mijloacele să ştim cât mai puţin.

”Avem trei telefoane ale lui, avem un laptop performant, avem un aparat foto deosebit de performant, pe care nu poate să îl folosească decât unul care e pasionat. (...) Să vină Parchetul şi să ne spună, în măsura în care poate, ce este acolo, să aflăm şi noi. Problema este că au făcut aceste copii, au copiat dar nu ne arată ce este înăuntru. Adică au copiat dar nu le deschid”, a spus Tonel Pop.

De asemenea, în privinţa probelor, Tonel spus a spus că cenuşa şi oasele erau aruncate pe iarbă, iar peste ele ar fi trebuit să crească iarba: „am această suspiciune, că acele probe nu au fost poziţionate acolo de câteva luni de zile”.

Întrebat cum au fost găsite ultimele probele, avoxatul a spus că a asistat la găsirea lor şi era o zonă în care cenuşa şi oasele au fost aruncate jos, pe iarbă, şi doi saci, introduşi unul în celălalt, la 6 - 7 metri distanţă: „Deci osemintele şi cenuşa erau într-un loc, iar sacii într-un alt loc, foarte greu de penetrat, cu foarte mulţi ţepi. Nimeni nu ar fi intrat acolo”.

Chesionat, de asemenea, dacă acele probe putea rezista acolo pe timp de ploaie, avocatul a răspuns: „Din punctul meu de vedere, dacă acele urmă de cenuşă şi acele resturi de oase calcinate ar fi stat acolo de când spune criminalul, respectiv câteva luni, pentru că se sugerează că imediat ar fi omorât-o pe Luiza, în mod clar acolo ar fi trebuit să fie astupate de vegetaţie, adică să crească iarba peste ele, să le acopere de noroi, de ploi. Sacii păreau destul de curaţi, nu erau cu apă, cu noroi şi nici acea cenuşă nu părea de mult acolo. Va trebui analizat toate chiar de biologi în cât timp creşte iarba peste acea cenuşă. Am această suspiciune, că acele probe nu au fost poziţionate acolo de câteva luni”.

Taguri:
dincă,
avocat,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici