Avocatul lui Voicu: Vom uza de toate căile de atac posibile, miercuri trimitem recursul la ICCJ

Unul dintre avocaţii care l-au apărat, marţi, la instanţa supremă pe Cătălin Voicu a declarat, după decizia de arestare preventivă a senatorului, că apărarea va face uz de toate căile de atac posibile şi miercuri va trimite la ICCJ recursul la hotărâre.

79 afișări
Imaginea articolului Avocatul lui Voicu: Vom uza de toate căile de atac posibile, miercuri trimitem recursul la ICCJ

Senatorul Cătălin Voicu (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Avocatul Mihai Dinu a spus că recursul la decizia de arestare preventivă a lui Voicu va fi transmis instanţei supreme miercuri la prima oră. El a precizat că, din punct de vedere procedural, un astfel de recurs se declară în 24 de ore de la pronunţarea instanţei şi se judecă în trei zile de la înregistrare.

Apărătorul a susţinut că Voicu nu reprezintă un pericol pentru ordinea publică, aşa cum susţin procurorii, şi că putea fi cercetat în libertate, având în vedere că acesta a avut o conduită bună începând cu 11 decembrie 2009, când a aflat că este cercetat.

"În opinia apărării, domnul Cătălin Voicu putea fi cercetat în stare de libertate. Nu există motive şi temeiuri juridice care să conducă la arestarea acestuia", a mai spus avocatul Mihai Dinu.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a decis, marţi, arestarea preventivă pentru 30 de zile a senatorului Cătălin Voicu. Decizia magistraţilor instanţei supreme poate fi atacată cu recurs în termen de cinci zile de la pronunţare, ea urmând a fi însă pusă în aplicare începând de marţi.

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a solicitat instanţei supreme arestarea preventivă a lui Cătălin Voicu, cererea survenind avizului Senatului de încuviinţare a măsurii preventive.

Senatorul Cătălin Voicu este acuzat de trafic de influenţă în formă continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi participaţie improprie la infracţiunea de fals intelectual la legea contabilităţii, în legătură cu fapte de corupţie, în formă continuată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici