Avocatul Poporului, autosesizat cu privire la agresarea unor copii de directoarea unei grădiniţe

Avocatul Poporului s-a autosesizat cu privire la "posibile agresiuni exercitate asupra copiilor de la o grădiniţă din Capitală", a transmis printr-un comunicat de presă, luni, Avocatul Poporului.

1127 afișări
Imaginea articolului Avocatul Poporului, autosesizat cu privire la agresarea unor copii de directoarea unei grădiniţe

Avocatul Poporului, autosesizat cu privire la agresarea unor copii de directoarea unei grădiniţe (Imagine: Andreea Balaurea/ Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat, după ce au apărut informaţii în presă cu privire la directoarea unei grădiniţe private, care a fost filmată de camerele de supraveghere bătând copiii pe care îi avea în grijă, "Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu cu privire la posibile agresiuni exeritate asupra copiilor de la o grădiniţă particulară din Bucureşti."

"Din articolele de presă ... reiese că directoarea respectivei grădiniţe este acuzată că ar fi agresat mai mulţi copii, agresiuni care au fost surprinse de camerele de supraveghere", se mai spune în comunicat.

Totodată, potrivit materialelor apărute în presă," purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar al municipiului Bucureşti a declarat că grădiniţa în cauză nu este acreditată şi autorizată".

De asemenea, conform unui comunicat al Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti ” Din datele şi probele administrate într-o cauză, întemeiată pe sesizările a două persoane, a rezultat presupunerea rezonabilă că directorul unei instituţii particulare de învăţământ preşcolar a exercitat acte de violenţă asupra a doi minori înscrişi în programul de învăţământ”.

Directoarea unei grădiniţe private din Capitală a fost filmată de camerele de supraveghere bătând copiii pe care îi avea în grijă, iar doi părinţi au depus plângere la Secţia 17 de Poliţie din Sectorul 5.

Directoarea Ioana Neagu de la grădiniţa Flipper, care funcţionează fără autorizaţie din partea Agenţiei Române de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Preuniversitar (ARACIP), a fost prinsă de camerele de supraveghere în timp ce bătea copiii pe care îi avea în subordine. Înregistrarea video a ajuns în presă, iar doi părinţi au făcut deja plângere la Secţia 17 a Poliţiei Capitalei.

În imaginile filmate se vede cum femeia târăşte un copil mic într-un colţ al scărilor şi îl bate. Copilul se zbate şi reuşeşte să scape din mâinile agresorului, căţărându-se pe scară în mâini şi picioare, plângând. De asemenea, pe camere mai apare o scenă în care femeia intră într-o sală unde copiii dorm şi îl bruschează pe un micuţ, târându-l din pat de un braţ, după care mai apucă cu violenţă un alt copil şi îl trage din pătuţul lui.

„ Poliţiştii din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, au pus în aplicare un mandat de percheziţie domiciliară în municipiul Bucureşti şi un mandat de aducere, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunii de rele tratamente aplicate minorului. Din datele şi probele administrate într-o cauză, întemeiată pe sesizările a două persoane, a rezultat presupunerea rezonabilă că directorul unei instituţii particulare de învăţământ preşcolar a exercitat acte de violenţă asupra a doi minori înscrişi în programul de învăţământ”, potrivit Poliţiei Capitalei.

Surse apropiate anchetei au declarat pentru MEDIAFAX că joi a fost audiată directoarea şi două angajate ale grădiniţei. De asemenea, joi, anchetatorii au ridicat un calculator de la faţa locului pentru probe.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici