Avocatul Poporului, despre cazul Caracal: Am făcut multe demersuri privind sistemul 112

Avocatul Poporului Renate Weber a declarat, miercuri, că a făcut multe demersuri în cazul Caracal cu privire la sistemul 112 şi s-a interesat dacă există un protocol între Ministerul Educaţiei şi Poliţie privind abandonul şcolar, care ar putea arăta dacă sunt copii dispăruţi.

226 afișări
Imaginea articolului Avocatul Poporului, despre cazul Caracal: Am făcut multe demersuri privind sistemul 112

Avocatul Poporului, despre cazul Caracal: Am făcut multe demersuri privind sistemul 112

”Ne interesa foarte mult sistemul 112, inclusiv cine şi cum asigură pregătirea celor care răspund în cadrul sistemului 112. Şi am făcut mai multe adrese în acest sens. Ne-a interesat foarte mult siguranţa cetăţeanului ca o minimă măsură de prevenire, e vorba de transport. Pentru că întotdeauna când nu există un transport public pus la dispoziţia persoanelor, evident persoanele respective sunt cumva vulnerabilizate. Am făcut multe demersuri, dar trebuie să înţelegeţi că sunt demersuri care ţin mai degrabă de sistem decât de cazul în sine şi cum se rezolvă şi ce se întâmplă cu cele două fete.

Ne-a interesat foarte mult dacă există vreun protocol, vreo procedură de colaborare între Ministerul Educaţiei şi Poliţie atunci când se constată abandonul şcolar sau se constată absenţa de la şcoală. Asta poate să-ţi arate că nişte copii doar au dispărut şi nu ştii ce e cu ei. Şi atunci ar fi sau nu ar fi firesc să existe un astfel de protocol?”, a declarat, miercuri, Renate Weber, Avocatul Poporului, într-o conferinţă de presă.

Avocatul Poporului a afirmat că siguranţa cetăţeanului este cel mai important lucru.

”Noi ne-am sesizat imediat cum s-a aflat în spaţiul public prin intermediul presei de ceea ce s-a întâmplat la Caracal, dar noi nu avem nici cum să lucrăm alături de procurori, nici în locul lor, nici să le spunem procurorilor cum să-şi facă o investigaţie. Deci plecând de la acel caz, ce ne-a interesat pe noi foarte mult, au fost câteva aspecte care ţin în mod general de siguranţa persoanei, de siguranţa cetăţeanului pentru că noi considerăm că acest lucru este cel mai important”, a adăugat Weber.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici