Avocatul Poporului nu exclude contestarea la CCR a legilor justiţiei

  • Modificarea Legilor Justiţiei este în dezbatere până în martie 2021
  • Desfiinţarea Secţiei Speciale este cuprinsă în proiect
  • Asociaţiile de magistraţi au criticat mare parte din modificări
757 afișări
Imaginea articolului Avocatul Poporului nu exclude contestarea la CCR a legilor justiţiei

Avocatul Poporului nu exclude contestarea la CCR a legilor justiţiei

Renate Weber avocatul poporului, spune că, dacă va fi cazul, instituţia pe care o conduce va contesta la Curtea Constituţională pachetul de legi ale justiţiei.

Printre modificări se numără desfiinţarea Secţiei Speciale şi modificarea schemei de pensionare a magistraţilor.

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a pus în dezbatere publică proiectele de modificare a acestor legi.

„Dacă vor fi adoptate de Parlament, dar sunt convinsă că în secunda doi - dacă nu chiar înainte, o să primim şi de la asociaţiile de magistraţi.

Au fost situaţii în care am primit de la ei foarte repede noi ne-am îndreptat către CCR, de multe ori preluând masiv din motivările, argumentele pe careei ni le-au dat. Da, dar deocamdată e în discuţie. Să sperăm că discuţiile vor fi altfel, că va fi o adevărată dezbatere publică”, spune Renate Weber.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici