Avocatul Poporului s-a sesizat în cazul morţii lui Patrick Ekeng

Avocatul Poporului s-a autosesizat şi a deschis o anchetă în cazul morţii fotbalistului Patrick Ekeng, cercetările vizând atât împrejurările în care s-a petrecut evenimentul cât şi situaţia sistemului de ambulanţă la nivel naţional, se arată într-un comunicat al instituţiei.

1450 afișări
Imaginea articolului Avocatul Poporului s-a sesizat în cazul morţii lui Patrick Ekeng

Avocatul Poporului s-a sesizat în cazul morţii lui Patrick Ekeng

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu şi efectuează anchetă în cazul decesului jucătorului de fotbal al clubului Dinamo Bucureşti, Patrick Ekeng.

Într-un comunicat al instituţiei se notează că verificările "vizează atât împrejurările în care s-a petrecut tragicul eveniment cât şi starea în care se găseşte sistemul de ambulanţă la nivel naţional, iar concluziile vor fi incluse în viitorul Raport Special al Avocatului Poporului privind sistemul naţional de sănătate."

Contactat de MEDIAFAX, Victor Ciorbea a declarat că "există multe semne de întrebare în legătură cu modul în care s-au desfăşurat evenimentele, modul în care s-a intervenit imediat după acest tragic accident şi este firesc să ne sesizăm şi să vedem care este exact situaţia. Asta în contextul în care am tot spus că este nevoie şi de o anchetă privind situaţia sistemului naţional de sănătate."

Avocatul Poporului susţine că, pe lângă altele, vor solicita în perioada imediat următoare documente atât de la clubul Dinamo cât şi de la serviciul privat de ambulanţă Puls.

Ancheta Avocatului Poporului vine după ce la nivelul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti este deja în lucru un dosar penal în care s-a început urmărirea penală in rem pentru ucidere din culpă.

Patrick Ekeng, în vârstă de 26 de ani, a încetat din viaţă vineri, după ce a căzut pe terenul de fotbal în timpul partidei dintre Dinamo şi FC Viitorul.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici