Avocatul Poporului, verificări la Ministerul Sănătăţii în legătură cu examenul de rezidenţiat din 2015

Avocatul Poporului face verificări la Ministerul Sănătăţii în legătură cu situaţia unui medic care nu a dobândit calitatea de rezident deşi a promovat examenul de rezidenţiat din 15 noiembrie 2015.

251 afișări
Imaginea articolului Avocatul Poporului, verificări la  Ministerul Sănătăţii în legătură cu examenul de rezidenţiat din 2015

Avocatul Poporului, verificări la Ministerul Sănătăţii în legătură cu examenul de rezidenţiat din 2015

"Avocatul Poporului efectuează verificări la Ministerul Sănătăţii în legătură cu situaţia unui medic care, printr-o petiţie adresată instituţiei, a semnalat faptul că nu a dobândit calitatea de rezident deşi a promovat examenul de rezidenţiat din 15 noiembrie 2015. Verificările vizează o posibilă încălcare a art. 52 din Constituţia României privind dreptul persoanei vătămate de o autoritate publică. Investigaţia are loc după o serie de demersuri realizate de către Avocatul Poporului pentru clarificarea situaţiei, încă din 26 ianuarie 2016, demersuri la care Ministerul Sănătăţii nu a răspuns", anunţă instituţia.

Medicul a înaintat o petiţiei către Avocatul Poporului la sfârşitul lunii decembrie 2015 în care susţinea că a fost informată de Ministerul Sănătăţii că "nu a dobândit calitatea de medic rezident, fiind clasată în afara numărului de locuri şi posturi publicate pentru Centrul Universitar Bucureşti", petentul susţinând că în aceeaşi situaţie mai sunt alţi 153 doctori.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici