Azi este Ziua Cârtiţei. Phil va prezice vremea pentru următoarele 6 săptămâni

  • Azi e ziua cârtiţei sau mai bine zis Groundhog Day
  • În statul american Pennsylvania, în fiecare an pe 2 februarie se face un ritual care datează de peste 130 de ani
  • Aici cea mai faimoasă cârtiţă din lume, Phil, face previziunile meteorologice
1446 afișări
Imaginea articolului Azi este Ziua Cârtiţei. Phil va prezice vremea pentru următoarele 6 săptămâni

Tradiţia spune că în cazul în care cârtiţa îşi vede umbra pe 2 februrie, se va speria şi se va întoarce în vizuină şi asta indică faptul că iarna va mai dura şase săptămâni.

În cazul în care nu îşi va vedea umbra, primăvara va începe mai devreme decât era previzionat.
Filmul Groundhog Day, din 1993, cu actorul de comedie Bill Murray a făcut oraşul din Pennsylvania faimos în întreaga lume şi acum primeşte zilnic în jur de 30.000 de vizitatori.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici