BAC 2018 | Apar primele deziluzii la BAC. Elevă: Sunt dezamăgită că am avut poezie. Dacă era proză aş fi scris mai mult

Absolvenţii de liceu care au susţinut, luni, prima probă la examenul de bacalaureat, la Limba şi literatura română, susţin că testul nu a fost complicat, însă ar fi preferat ca la subiectul III să aibă proză, nu o poezie.

5133 afișări
Imaginea articolului BAC 2018 | Apar primele deziluzii la BAC. Elevă: Sunt dezamăgită că am avut poezie. Dacă era proză aş fi scris mai mult

BAC 2018 | Apar primele deziluzii la BAC. Elevă: Sunt dezamăgită că am avut poezie. Dacă era proză aş fi scris mai mult

Elevii de la Colegiul Naţional „Spiru Haret” au păreri împărţite privind dificultatea testului. Dacă unii spun că anumite cerinţe au fost complicate, alţii susţin că au fost uşoare şi se aşteaptă la note mari.

„Sunt dezamăgită că am avut poezie. Dacă era proză aş fi scris mai mult. (...) Eu sunt mai mult cu matematica nu cu poezia. (...) Am ales o poezie de Mihai Eminescu, «Floare albastră»”, a spus, pentru MEDIAFAX, o elevă.

”Cred că voi lua un 9. Am scris tot, 8 pagini. (...) La punctul trei ştiam de la un autor poezia, iar de la altul nu ştiam poezia însă ştiam comentariul poeziei. Am ales să analizez poezia pe care o ştiam, „Eu nu strivesc corola de minuni a lumii”. După versurile pe care le ştiam am făcut comentariul”, a adăugat o elevă.

„Cred că am scris bine. Am început să învăţ din timp. Nu a fost greu, pentru că îl studiasem pe Lucian Blaga chiar cu câteva zile înainte de Bac. (...) Sper la un 9, poate şi mai mult”, a precizat o altă elevă.

„Nu a fost ceva foarte complicat însă nu mă aşteptam la Eminescu. Eu zic că voi lua un 7, acum sper să fie aşa. (...) Am scris la concluzie foarte mult, nu mai ştiam ce să scriu ca să am minim 140 de cuvinte, ca să iau punctele pentru redactare”, a spus un elev.

Nu elevii au avut cele mai mari emoţii, ci părinţii şi apropiaţii acestora, care i-au aşteptat în faţa colegiului.

„Am emoţii mai mari decât ea (n.r-fiica). (...) A învăţat, sigur ca a învăţat mult. Am încredere în ea ca va reuşi. A învăţat şi ziua, şi noaptea. I-am spus să aibă succes şi noroc. (...) Vrea să meargă la medicină veterinară şi sper să scrie bine”, a spus mama unei eleve.

„O aştept pe sora mea. Era emoţionată când a intrat în sală, însă ştiu ca va reuşi. Ea avea note mari şi acum nu are cum sa fie altfel. Aştept sa iasă şi sa-mi spună cum a fost. (...) Sigur ca am emoţii”, a adăugat ruda unei eleve.

Conform Ministerului Educaţiei Naţionale, pentru susţinerea probei la Limba şi Literatura română s-au înscris aproape 127.000 de elevi.

Afişarea primelor rezultate la limba şi literatura română este prevăzută pentru data de 4 iulie, până la ora 12.00. În aceeaşi zi, vor putea fi depuse contestaţiile, între orele 12:00-16:00. Rezultatele finale ale Bacalaureatului 2018 vor fi făcute publice pe 10 iulie.

UPDATE: Subiectele pentru examenul la proba de Limba şi Literatura Română 2018 au fost publicate aici.

UPDATE: Notele obţinute la prima sesiune a examenului de Bacalaureat 2018 pot fi consultate aici.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici