BAC 2019, sesiunea de toamnă: Absolvenţii susţin a doua probă scrisă/ Când se afişează rezultatele

Absolvenţii clasei a XII-a care nu au reuşit să promoveze Bacalaureatul în prima sesiune de examene vor susţine, joi, proba scrisă la Limba şi literatura maternă, în cadrul sesiunii de toamnă a Bacalaureatului, potrivit datelor calendarului de examen elaborat de Ministerul Educaţiei.

578 afișări
Imaginea articolului BAC 2019, sesiunea de toamnă: Absolvenţii susţin a doua probă scrisă/ Când se afişează rezultatele

BAC, sesiunea de toamnă: Absolvenţii susţin prima probă scrisă/ Cum decurge examenul la Limba şi literatura română. Când se afişează rezultatele

Absolvenţii clasei a XII-a care nu au promovat examenul de Bacalaureat în prima sesiune de examene vor susţine, joi, proba scrisă la Limba şi literatura maternă, în cadrul sesiunii de toamnă a BAC-ului, potrivit datelor calendarului elaborate de Ministerul Educaţiei.

Sesiunea de toamnă a Bacalaureatului continuă, vineri, 23 august, cu proba scrisă obligatorie a profilului. Atunci liceenii de la profilul real vor susţine proba la matematică, iar cei de la uman, proba la istorie.

Ultima probă scrisă a celei de-a doua sesiuni a Bacalaureatului va avea loc luni, 26 august, când absolvenţii vor susţine proba la alegere a profilului şi specializării, respectiv, geografie, biologice, fizică, sociologie etc.

Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A) se desfăşoară în zilele de 27 august şi 28 august, fiind urmată de evaluarea competenţelor în limba maternă (proba B) în 29 august.

Evaluarea competenţelor digitale (proba D) are loc în zilele de 30 august şi 2 septembrie, iar evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională (proba C) este programată în zilele de 2 şi 3 septembrie.

Potrivit datelor calendarului de examene elaborat de MEN, afişarea primelor rezultate, în centrele de examen şi pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 3 septembrie (până la ora 12:00). În aceeaşi zi, vor putea fi depuse contestaţiile, între orele 12:00 şi 16:00.

Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 7 septembrie.

Accesul candidaţilor în centrele de examen la probele scrise se face în intervalul 7:30 - 8:30, pe baza unui act de identitate valid, cu fotografie. Timpul destinat redactării unei lucrări scrise este de trei ore, calculat din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fotocopiate.

Toate sălile de examen au în dotare camere funcţionale de supraveghere audio-video.

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ:
* susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale;
* susţinerea tuturor probelor scrise şi obţinerea notei 5 la fiecare dintre acestea;
* obţinerea mediei 6 cel puţin, la probele scrise.

Peste 43.500 de candidaţi s-au înscris pentru a susţine probele din a doua sesiune (august - septembrie) a examenului naţional de Bacalaureat 2019, care a început, miercuri, 21 august, anunţă Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN). Conform datelor transmise de inspectoratele şcolare judeţene, din totalul celor înscrişi, peste 28.700 de candidaţi provin din promoţia 2018-2019, iar peste 14.800 de candidaţi sunt din promoţiile anterioare.

Taguri:
bac,
toamna,
materna

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici