BAC 2020: Doi elevi au avut temperatura peste 37,3 C la proba de joi a Bacalaureatului/ 59 de candidaţi au fost eliminaţi pentru fraudă UPDATE

  • Joi s-a desfăşurat ultima probă scrisă a examenului de Bacalaureat: proba la alegere a profilului şi specializării.
  • 56 de candidaţi au lipsit, fiind în izolare iar 6, spitalizaţi/în carantină.
  • Pentru fraudă sau tentativă de fraudă au fost eliminaţi 59 de candidaţi.
376 afișări
Imaginea articolului BAC 2020: Doi elevi au avut temperatura peste 37,3 C la proba de joi a Bacalaureatului/ 59 de candidaţi au fost eliminaţi pentru fraudă UPDATE

BAC 2020

UPDATE Inspectoratul şcolar municipal a transmis situaţia candidaţilor la proba de joi, la Bacalaureat, în Capitală: 

  • Prezenţi: 15.875
  • Absenţi: 560
  • Eliminaţi: 4
  • Candidaţi identificaţi cu temperatura peste 37,3° - zero

Dintre cei 143.323 de candidaţi înscrişi pentru susţinerea probei scrise la una dintre cele 10 discipline (Biologie, Chimie, Fizică, Economie, Filosofie, Geografie, Informatică, Logică şi argumentare, Sociologie şi Psihologie), s-au prezentat 137.340 de candidaţi.

  • 5.924 de candidaţi au lipsit, dintre aceştia 56 fiind în izolare şi 6 spitalizaţi/în carantină.
  • Doi candidaţi au avut temperatura peste 37.3̊ C. Aceştia vor susţine examenul în etapa specială, programată în data de 8 iulie.
  • Pentru fraudă sau tentativă de fraudă au fost eliminaţi 59 de candidaţi.

Subiectele şi baremele de corectare au fost publicate la ora 15:00 de către Centrul Naţional de Politici şi Evaluare în Educaţie.

Primele rezultate vor fi afişate marţi, 30 iunie, până în ora 12.00.

Contestaţiile pot fi depuse atât în format fizic, cât şi electronic, în zilele de 30 iunie, în intervalul orar 16:00 - 19:00 şi pe data de 1 iulie, în intervalul orar 8:00 - 12:00. În acest caz, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit electronic şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi anunţate duminică, 5 iulie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici