BAC 2021. Cum au fost subiectele la proba de Limba şi Literatura Română. Ce spun liceenii, dar şi expertul în educaţie Marian Staş

  • Elevii de clasa a-XII-a au susţinut, astăzi, proba la Limba şi Literatura Română
  • Alexandru: Foarte uşor, ne-a picat Moara cu Noroc, exact ca la simulare
  • Bogdan: Toţi speram Enigma, Ultima Noapte, un roman ceva
  • Maria s-a pregătit pentru Bac cu ajutorul mamei sale, profesoară de română
  • Marian Staş spune că subiectele au fost mai mult decât accesibile
2099 afișări
Imaginea articolului BAC 2021. Cum au fost subiectele la proba de Limba şi Literatura Română. Ce spun liceenii, dar şi expertul în educaţie Marian Staş

BAC 2021 Cum au fost subiectele la proba de Limba şi Literatura Română. Ce spun liceenii şi expertul în educaţie Marian Staş

Astăzi a avut loc proba la Limba şi Litaratura Română de la examenul de Bacalaureat. Mulţi elevi au ieşit cu zâmbetul pe buze şi spun că a fost mai mult decât uşor.
 
Au planuri mari de viitor şi vor note peste nouă. 
 
Alexandru, absolvent: „Foarte uşor, ne-a picat Moara cu Noroc, exact ca la simulare, a fost uşor, copiii am văzut că scriau. Si eu am scris, chiar dacă am ieşit primul”
 
 
Ioana Cernat, elevă: „Eu sunt multumita de ce am făcut. Personal e o proba a cunoştintelor pe care le am acumulat in liceu, are o miza pentru facultate dar nu atat de mare pentru mine personal, contează pentru mine pentru persoana mea ca să-mi demonstrez că se poate”
 
 
Bogdan, însă, nu a fost la fel de fericit. Nu se aştepta ca nuvela să fie cerută şi la Bac. El spune că a scris din amintiri.
 
„Nu s-a bucurat nimeni, toti speram Enigma, Ultima Noapte, un roman ceva”, a spus Bogdan. 
 
„Nu ştiu câţi au mai apucat sa repete, eu, sincer, nu prea m-am mai uitat pe ea şi de aia a fost mai greu”, a completat acesta.
 
 
Şcoala online a afectat calitatea învăţământului din România, iar mulţi elevi au fost nevoiţi să apeleze la ore remediale.
 
Maria, însă, a fost mai norocoasă. Alina Iordache, mama ei, i-a fost tot timpul alături.
 
Alina Iordache, părinte: „A învăţat online şi, într-adevăr, a fost şi pregătire in plus, din fericire sunt profesor de limba romana şi am reuşit sa o ajut şi consider ca am fost un caz fericit. Sunt foarte emotionata, dar cred ca au fost constructive emotiile si subiectele de asemea constructive si consider ca le va fi foarte bine”
 
 
Subiectele de la Bacalaureat au fost discutate şi de Marian Staş, expert în educaţie.
 
El spune că nivelul de dificultate a fost scăzut, mai ales că aceeaşi nuvelă a fost cerută şi la simularea din primăvară. 
 
Marian Staş, expert în educatie: „Mi se par subiecte care stimulează in primul rând creativitatea, gândirea critica a copiilor, in sensul de a-i focaliza pe înţelegerea textului şi pe formularea unor argumente cu cap şi coada aşa cum se cuvine”
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici