BAC LIMBA ROMÂNĂ 2018, sesiunea de toamnă: Bacalaureatul a început cu proba scrisă la Limba şi Literatura română/ Când se afişează primele REZULTATE BAC 2018

Aproximativ 45.000 de elevi de vor susţine luni prima probă din cadrul Bacalaureatului 2018, sesiunea de toamnă, la Limba şi Literatura Română (real / uman). REZULTATE BAC 2018 vor fi publicate pe bacalaureat.edu.ro şi Mediafax.ro.

15367 afișări
Imaginea articolului BAC LIMBA ROMÂNĂ 2018, sesiunea de toamnă: Bacalaureatul a început cu proba scrisă la Limba şi Literatura română/ Când se afişează primele REZULTATE BAC 2018

BAC LIMBA ROMÂNĂ 2018, sesiunea de toamnă: Bacalaureatul începe astăzi cu proba scrisă la Limba şi Literatura română/ Când se afişează primele REZULTATE BAC 2018

BAC LIMBA ROMÂNĂ 2018, sesiunea de toamnă: 45.000 de candidaţi s-au înscris anul acesta la sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat. Dintre aceştia aproape 24.500 sunt absolvenţi ai promoţiei 2017-2018. Alţi 16.000 de candidaţi sunt din seriile anterioare, au declarat, pentru MEDIAFAX, reprezentanţii Biroului de presă al MEN.

Reprezentanţii Biroului de presă al Ministerului Educaţiei Naţionale au declarat, pentru agenţia de presă MEDIAFAX, că 45.052 de elevi s-au înscris la sesiunea a doua a examenului de Bacalaureat 2018, 28.488 de candidaţi fiind din promoţia 2017-2018, iar 16.564 de candidaţi provin din seriile anterioare. 

BAC 2018, sesiunea de toamnă. Calendarul examenelor

Sesiunea a doua a Bacalaureatului 2018 va începe pe 20 august, cu proba la Limba şi Literatura Română, urmată, pe 21 august, de proba la Limba şi Literatura maternă, proba obligatorie de profil va avea loc pe 22 august, iar ultima probă este cea la alegere şi este susţinută pe 23 august.

De asemenea, probele orale vor începe cu evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, care se vor desfăşura pe 24 şi 27 august, pe 28 august va avea loc evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, între 29-30 august, evaluarea competenţelor digitale şi examenul se încheie pe 30-31 august, când este programată evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională.

Bacalaureat 2018, sesiunea de toamnă - Subiecte şi barem la limba şi literatura română:

SUBIECTE: Filiera tehnologică, profilul real

BAREM: Filiera tehnologică, profilul real

SUBIECTE: Filiera teoretică – Profilul umanist; Filiera vocaţională – Profilul pedagogic

BAREM: Filiera teoretică – Profilul umanist; Filiera vocaţională – Profilul pedagogic

REZULTATE BAC 2018, sesiunea de toamnă

Primele rezultate ale sesiunii de toamnă a bacalaureatului vor fi afişate pe 1 septembrie, până la ora 16.00.

În aceeaşi zi, vor putea fi depuse contestaţiile, între orele 16:00 - 20:00.

În perioada 2-5 septembrie contestaţiile vor fi soluţionate, iar pe 6 septembrie vor fi afişate rezultatele finale.

Procentul de promovabilitate la examenul de Bacalaureat 2018, după soluţionarea contestaţiilor, este de 69,7%, în creştere de la 67,7%, cu 2% mai mult faţă de rezultatele iniţiale. Numărul mediilor de 10 a crescut la 132, iniţial fiind înregistrate 104, anunţă Ministerul Educaţiei Naţionale.

SUBIECTE ŞI BAREM PROBA DE LIMBA ŞI LITERATURA ROMÂNĂ

Subiecte Bacalaureat 2018 Limba Română. 

Subiecte Română Bacalaureat 2018, profil UMAN ŞI REAL

La prima sesiune de BAC 2018, elevii care au susţinut proba scrisă a examenului de Bacalaureat au avut de analizat, la subiectul al treilea, la PROFILUL REAL, poezii de Mihai Eminescu sau Tudor Arghezi, iar la PROFILUL UMAN a picat arta poetică în opera lui Ion Barbu sau Lucian Blaga.

Elevii clasei a XII-a de la profilul real, care au susţinut luni prima probă scrisă a examenului de Bacalaureat, cea la Limba şi Literatura Română, au avut, la alegere, de analizat o poezie de Mihai Eminescu sau Tudor Arghezi în timp ce cei de la profilul uman au avut arta poetică în opera lui Ion Barbu sau Lucian Blaga.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici